Retro-design hifi-versterker met moderne aansluitingen

0
104
Marantz lanceert een geavanceerde geïntegreerde stereoversterker met een klassiek hifi-uiterlijk, maar moderne dac en aansluitmogelijkheden. De HD-AMP1 levert tweemaal 70 rms watt via een speciaal schakelend versterkercircuit.

De HD-AMP1 van hifi-specialist Marantz is een nieuw apparaat in de MusicLink-serie, waarin vorig jaar de HD-DAC1 hoofdtelefoonversterker uitkwam. De HD-AMP1 is een compacte 2 x 70W stereoversterker (bij 4 ohm rms) met een klassiek uiterlijk, zoals zijpanelen in retro-houtlook, een voorzijde van massief aluminium (naar keuze in zwart, goud of zilver) en een dubbele bodemplaat.

Dit is Marantz’ eerste hifi-versterker met D-klasse schakelende versterkers. Wat dit precies is, verneem je op pagina 2 en verder van Johan Zwiekhort’s DiskIdee-achtergrondartikel over versterkertechnologie.

De technici van Marantz verhielpen bepaalde beperkingen van D-klasse schakelende versterkers door een feedbacklus toe te voegen die direct na de LC-filtertrap komt en daardoor rekening houdt met de aangesloten luidsprekers. Die hebben zo slechts een geringe invloed op de prestaties. Deze en nog andere trucjes zorgen ervoor dat de HD-AMP1 goede hifi-prestaties in een compacte behuizing kan leveren.

Hoewel het een klassiek hifi-product is, heeft deze HD-AMP1 veel moderne aansluitingen, zodat je digitale muziek kunt streamen vanaf computers en “smart”-apparaten. Aanwezig zijn twee optische en één digitale coax-ingangen, een klassieke usb-poort aan de voorkant en een usb-dac Type-B poort achteraan die in asynchrone modus werkt en 384 kHz/32-bits audio ondersteunt, naast DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz en zelfs 11,2 MHz hogeresolutie-audio. De USB-ingang is bovendien extra geïsoleerd, zodat er geen hoogfrequente ruis van de aangesloten computer de versterker kan binnendringen.

Marantz HD-AMP1

Marantz HD-AMP1 (© ; licentie: )

Een Sabre ES90110KM2 D/A-converter zorgt voor de conversie van digitale naar analoge audio. De HD-AMP1 heeft verder nog twee analoge audio-ingangen en 2 x 2 originele Marantz SPKT-1 luidsprekeraansluitingen. De impedantie van de koptelefoonaansluiting op de voorkant is instelbaar.

De Marantz HD-AMP1 kost €1.199.

Foto van Marantz
Website: Marantz website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

Vorig artikelVijf apparaten tegelijk opladen in de auto
Volgend artikelBudget smartphones met harmonieus design
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.