Brusselse Slow Food adresjes zoeken met app

0
39
Slow Food, de van oorsprong Italiaanse vereniging die traditioneel, “traag” voedsel verdedigt, introduceert zijn Slow Food Planet app nu ook in Brussel. De app bevat tientallen Brusselse restaurants, cafés en markten die passen in de Slow Food filosofie.

Slow Food werd in 2009 opgericht in Italië en telt ondertussen wereldwijd meer dan honderdduizend leden die zich afzetten tegen de industriële productie van voedsel volgens de “fastfood” filosofie.

De Slow Food Planet app voor Android en iOS bevat 8.500 adressen in 22 landen die voldoen aan de Slow Food filosofie. Sinds kort kun je ook de gids voor Brussel gratis in de app downloaden (niet alle steden zijn gratis verkrijgbaar, voor sommige moet je bijbetalen in de app).

De Brusselse sectie bevat 121 adressen in het stadscentrum en in de groene ring rond Brussel. Er zijn 49 restaurants, 60 winkels, producenten en boerenmarkten en twaalf “time to eat” plaatsen voor een snelle hap.

Voorbeelden van adressen die in de Brusselse gids staan zijn brouwerij Cantillon, een instituut voor traditioneel Lambiek bier en Les Brigittines, een historisch typisch restaurant waar chef Dirk Myny de pollepel zwaait. Hij is al jarenlang een Slow Food monument. Dirk nam deel aan de afgelopen edities van Slow Food’s Salone del Gusto en Terra Madre, samen met een aantal andere chefs van Brussel.

Slow Food Planet Android app

Slow Food Planet Android app (© ; licentie: )

Er steken ook verrassende adressen in de app, zoals Recyclart, een restaurant dat tegelijkertijd een artistiek en sociaal project is waar kansarmen op zoek naar een job getraind worden voor de arbeidsmarkt.

In Slow Food Planet kun je ook vergelijkbare gidsen voor bijvoorbeeld Parijs, Londen, Sydney, Beiroet, Lissabon, Istanbul, Rio de Janeiro, Berlijn, New York, Krakau en Mexico Stad downloaden. De informatie wordt door lokale medewerkers van Slow Food verzameld. Zo zijn er meer dan 2.000 in 150 landen.

Per adres wordt informatie gegeven over het beste moment van de dag voor een bezoek, het soort atmosfeer, foto’s, kaarten en de prijsklasse. Je kunt ook geografisch zoeken naar een dichtbijgelegen adres, op voorwaarde dat je de gps van je smartphone of tablet inschakelt.

De app wordt gesponsord door de Italiaanse koffiefabrikant Lavazza. De applicatie kan worden gedownload van de Apple Store of van Google Play.

Vorig artikelFlatbed scannen in anderhalve seconde
Volgend artikelAldi Medion desktop-pc’s met nieuwe kast
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.