Wireless-AC router van nas-fabrikant heeft desktop-interface

0
90
NAS-fabrikant Synology lanceert zijn eerste draadloze wifi-router. De Router RT1900ac ondersteunt Wireless-AC snelheden en heeft net zoals de nas-apparaten van het merk een desktop-achtige interface.

Synology, vooral bekend voor zijn nas-servers, presenteert zijn eerste router. De Router RT1900ac ondersteunt, zoals de naam al suggereert, IEEE 802.11ac-snelheden tot gecombineerd 1900 Mbit/s. De 3×3 MIMO-router ondersteunt snelheden tot 600 Mbit/s in de 2,4 GHz frequentieband (met 256-QAM) en tot 1300 Mbit/s in de 5 GHz frequentieband.

Het Synology Router Manager (SRM) besturingssysteem heeft een desktop-achtige interface die het beheer en de configuratie zo intuïtief mogelijk maken. Synology lanceert ook een DS-router app voor Android en iOS waarmee je de router op afstand kunt controleren op je mobieltje of tablet.

De Router RT1900ac heeft vier Gigabit-Ethernet netwerkpoorten en drie draaibare lange-afstandsantennes die ‘beamforming’ ondersteunen (het actief richten van de draadloze verbinding naar verbonden apparaten).

Verder heeft de router een usb 3.0-poort en een SDXC-geheugenkaartsleuf. Je kunt hem ook als dlna-nas gebruiken door er een extern geheugen op aan te sluiten. De 1 GHz dual-core processor en 256MB DDR3 RAM ondersteunen het streamen van full hd en 4K-media. De usb-poort aanvaardt ook een 3G/4G-usb modem.

De DNS-gebaseerde webfilter en functie voor ouderlijk toezicht baseren zich voor hun beveiliging op een uitgebreide database met ongepaste websites. Je kunt die met enkele muisklikken blokkeren. De vpn-server ondersteunt de protocollen pptp, openvpn en l2tp/ipsec voor maximaal vijf gelijktijdige verbindingen.

Synology Router RT1900ac

Synology Router RT1900ac (© ; licentie: )

De Synology Router RT1900ac kost €157.

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Vorig artikelKredietkaart-formaat powerbank voor iPhone
Volgend artikelBluetooth luidspreker met zeven speakers en 26 uur speeltijd
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.