Luxe smartwatch van Zwitserse makelij

0
161
TAG Heuer, de Zwitserse fabrikant van uurwerken, ontwikkelde in samenwerking met Intel en Google een waterbestendig luxe horloge dat draait op Android Wear en dat je kan synchroniseren met iedere smartphone met Android (vanaf 4.3) en iOS (vanaf 8.2).

De TAG Heuer Connected is een luxe smartwatch met het design van een ‘ouderwetse’ chronograaf en in de stijl van de Carrera-collectie van de Zwitserse fabrikant. Het polshorloge is vervaardigd uit titanium grade 2 waardoor het lichter en schokbestendiger is dan horloges van staal en goud. Het heeft een diameter van 46 mm, een dikte van 12,8 mm en een gewicht van 52 gram. Het horloge voldoet aan de IP67-norm, wat betekent dat het spatwaterdicht is.

De TAG Heuer Connected biedt de keuze uit drie verschillende ‘digitale wijzerplaten’, allemaal reële weergaven van conventionele wijzerplaten. Het luxe polshorloge is leverbaar met horlogebanden in zes verschillende kleuren: rood, blauw, wit, oranje, groen en geel.

TAG Heuer Connected

TAG Heuer Connected (© ; licentie: )

De smartwatch gebruikt een 1,6 GHz dual-core processor, 1 GB RAM en biedt 4 GB opslaggeheurgen. De Intel Atom Z34XX-processor ondersteunt 2,4 GHz Wi-Fi 802.11 b/g/n en Bluetooth 4.1 LE. Het schermpje is een 1,5-inch LTPS LCD touchscherm met 360 x 360 pixels (240ppi) in krasbestendig saffierkristal. Een minuscule microfoon is beschikbaar voor Google Voice Control.

De 410mAh litium batterij is volgens TAG Heuer goed voor 25 uur gebruik en is draadloos op te laden via de meegeleverde contactlader.

De TAG Heuer Connected smartwatch kost € 1.350. De fabrikant biedt eigenaars de mogelijkheid om na afloop van de garantieperiode van twee jaar het horloge in te ruilen voor een mechanisch exemplaar uit de Carrera-lijn.

Vorig artikelWoorden die je beter niet samen gebruikt in het Engels
Volgend artikelVijftiende Dikke van Dale in app-vorm
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.