Slimme energiemonitor voor kleine en middelgrote ondernemingen

0
231
Smappee lanceert een professionele uitvoering van zijn slimme energiemonitor. Met de Smappee Pro kunnen kmo’s en mkb’s hun energieverbruik centraal bewaken en beheren. Dit kan zelfs met meerdere vestigingen.

Smappee introduceert een professionele versie van zijn “smart energy monitor”. De Smappee Pro functioneert grotendeels zoals de consumentenversie die DiskIdee eerder testte, maar heeft negen ingangen voor stroomklemmen die het energieverbruik meten. De monitor kan ook apart de productie van eventueel geïnstalleerde zonnepanelen meten.

De stroomklemmen worden om specifieke kabels in de zekeringkast geklemd. De communicatie met de Smappee-cloud verloopt via Ethernet of – naar keuze – Wi-Fi of 4G/3G/GPRS via een USB-dongle.

De oplossing heeft een webportal en mobiele apps voor Android en iOS die real-time informatie tonen over de energiestromen en -kosten op elke bedrijfslocatie waar een monitor geïnstalleerd is. Je kunt bijvoorbeeld controleren hoeveel energie de airco en verlichting verbruiken.

Smappee Pro smart energy monitor

Smappee Pro smart energy monitor (© ; licentie: )

 

Via apart verkrijgbare Comfort Plugs kan men kantoorapparatuur op afstand in- en uitschakelen. Met de Smart Logic-functies van Smappee Pro kunnen gebruikers geautomatiseerde schema’s en commando’s creëren, waardoor het ene toestel het andere kan in- of uitschakelen of apparatuur bij zonsopkomst kan worden aangezet en bij zonsondergang weer kan worden uitgezet.

De Smappee Pro kost €599 exclusief btw, installatie- en dataopslagkosten. De monitor wordt naar keuze geïnstalleerd door de eigen installateur van de gebruiker of door Smappee-partners.

Vorig artikelSuperslanke, zeer betaalbare 2-in-1 Windows-tablet
Volgend artikelDunne case beschermt iPhone 6 tegen val van twee meter
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.