Skycontroller voor Parrot drone los te koop

0
80
De Skycontroller voor de Parrot Bebop Drone quadricopter is voortaan los te koop en niet meer uitsluitend gebundeld met de quadricopter. De software werd aangepast, zodat de Skycontroller nu met meer “first person view”-brillen werkt. Verder is er een nieuwe co-pilootfunctie voor extra veiligheid tijdens het vliegen.

De Skycontroller voor de eerder door ons geteste Parrot Bebop Drone is voortaan ook als los product verkrijgbaar. Ter herinnering: de Skycontroller is een afstandsbediening met wifi-versterker voor de Bebop Drone. Dankzij de Skycontroller kun je de Bebop Drone tot op twee km afstand bedienen.

De Skycontroller kreeg enkele nieuwe functies. Om de veiligheid tijdens het vliegen te vergroten kun je één drone met twee personen besturen via de co-pilootfunctie. De hoofdpiloot bestuurt de drone via de Skycontroller en geniet volop van de vliegervaring. De co-piloot kijkt mee via een draadloos verbonden smartphone of tablet, houdt oogcontact met de drone en kan op elk moment de besturing ervan overnemen, koerscorrecties uitvoeren of hem laten landen.

Parrot Skycontroller

Op de Parrot Skycontroller kun je optioneel een ondersteunde VR-bril aansluiten, zoals hier de Oculus Rift (© ; licentie: )

Via de nieuwe radarfunctie kan men controleren of de drone nog binnen het wifi-bereik van de Skycontroller vliegt en hem eventueel terughalen als hij buiten bereik dreigt te vliegen.

De ondersteuning voor FPV reality-brillen werd uitgebreid. Voortaan worden ook de Zeiss Cinemizer, Sony HMZ 3 en Fatshark ondersteund. De brillen worden via een hdmi-kabel op de Skycontroller aangesloten. Als je ze opzet, lijkt het alsof je “in” de Bebop quadricopter zit.

De Skycontroller voor Bebpop Drone kost 499 euro.

Foto van Parrot
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLaptoprugtas met gewatteerde houder
Volgend artikelComputer-toetsenbord gebruik je in je luie zetel
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.