Professionele microfoonopname met iPhone of iPad

0
48
Audiospecialist Sennheiser lanceert twee clip-on microfoons voor iOS-apparaten. Dankzij de Apple Lightning-connector van de ClipMic Digital en MKE 2 digital microfoons kun je geluidsopnames in hoge kwaliteit maken.

De Sennheiser ClipMic Digital en MKE 2 digital iOS-microfoons hebben een ingebouwde microfoon-voorversterker en a/d (analoog/digitaal) converstietechnologie. Je sluit ze aan op de Lightning-connector van een recente Apple iPhone, iPad of iPod Touch. Sennheiser ontwikkelde de microfoons in samenwerking met Apogee Digital, fabrikant van professionele opnameapparatuur.

Met behulp van de MetaRecorder app kun je vervolgens professionele audio-opnames maken op je Apple-apparaat. Via de vrij gebleven headset-aansluiting kun je audio-opnames bovendien “levend” monitoren.

Sennheiser MKE 2 digital microfoon

Sennheiser MKE 2 digital microfoon (© ; licentie: )

MetaRecorder organiseert je audiobestanden en synchroniseert ze desgewenst met Final Cut Pro. Opnames kunnen in de hoogste 24 bit/96 kHz-kwaliteit gebeuren.

MetaRecorder kost normaal 4,99 euro, maar als je een Sennheiser ClipMic Digital of MKE 2 digital iOS-microfoon aansluit, worden alle mogelijkheden van de gratis versie ontsloten zonder dat je extra hoeft te betalen.

De Sennheiser ClipMic digital is uitgerust met een Sennheiser ME 2 microfoon. De ME 2 is gemaakt voor het opnemen van spraak en is bijvoorbeeld ideaal voor het opnemen van interviews. De ClipMic digital is vanaf medio mei beschikbaar voor een adviesprijs van € 199,-.

De MKE 2 digital is uitgerust met de hoogwaardige MKE 2 microfoon van Sennheiser, de industriestandaard in film- en TV-producties. De MKE 2 digital is vanaf medio juni beschikbaar voor een adviesprijs van € 499,-.

Foto van Sennheiser
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSurface 3 getest
Volgend artikelKleine maar dappere tablet bij Aldi België
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.