Kingston HyperX Savage SATA Solid State Drive

Ssd verwekt niet-comprimeerbare data sneller

0
HyperX, een afdeling van Kingston Technology Company, lanceert sata rev. 3 ssd’s die aangedreven worden door de snelle Phison Electronics S10 ssd-controller. De Savage ssd’s zijn de snelste sata-ssd’s in de HyperX-reeks.

HyperX Savage is de snelste 2,5-inch sata-ssd in het HyperX-productgamma. De snelheden halen het maximum uit de sata rev. 3 interface, met sequentiële leessnelheden tot 560 MB/s en schrijfsnelheden tot 530 MB/s  voor comprimeerbare gegevens en 520/510 MB/s lezen/schrijven voor niet-comprimeerbare data.

De random prestaties gaan tot 100.000 iops (input output operations per second) voor lezen en tot 89.000 iops voor schrijven. De snelheid hangt wel af van het gekozen type. De 120GB-versie is iets trager dan de andere versies.

Savage gebruikt de 55nm Phison S10 ssd-controller (Phison PS3110-S10 ssd-controller) die vier processorkernen en acht flashgeheugenkanalen heeft. Deze ssd verbruikt gemiddeld slechts 0,5 Watt.

Kingston HyperX Savage SATA-SSD
Kingston HyperX Savage SATA-SSD

Opvallend is de diamantgeslepen rode behuizing van de HyperX, hoewel je daar natuurlijk weinig van ziet eens de ssd gemonteerd is in desktop-pc of laptop.

HyperX Savage is verkrijgbaar met een capaciteit van 120GB, 240GB, 480GB of 960GB. Ze wordt verkocht als losse ssd of in een uitbreidingsset met een externe 2,5 inch USB 3.0-behuizing, 3,5 inch montagebeugel en bevestigingsschroeven, sata-datakabel, kloonsoftware, een multibit-schroevendraaier en een spacer van 7 mm naar 9,5 mm.

De Savage ssd heeft een garantie van drie jaar. Ze is bedoeld voor gebruik in een client-pc en niet geschikt voor de werklast van een serveromgeving.  Voor de 120 GB Savage ssd betaal je 79 à 99 euro. De 240 GB Savage kost 145 à 150 euro.

Foto van Kingston
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.