Laser-ledprojector met lage gebruikskosten

0
35
De nieuwe Casio XJ-V1 videoprojector gebruikt een kwikvrije lichtbron met een levensduur van 20.000 uren die dankzij een nieuw ontwikkelde projectielens toch 2.700 lumen helderheid haalt en dit bij een energieverbruik van slechts 145 à 180 watt.

Casio’s nieuwe XJ-V1 laserled-beamer projecteert heldere beelden van 2.700 lumen en verbruikt voor een projector toch relatief weinig stroom, namelijk slechts 145 watt in ecomodus en 180 watt in volle projectiemodus.

De gebruikskosten van deze projector liggen dus lager dan bij traditionele modellen, ook al om dat de kwikvrije lichtbron een levensduur van 20.000 uren heeft. Ook de aanschafprijs is volgens Casio “verrassend concurrerend”, al geeft het bedrijf geen richtprijs in zijn persbericht.

Casio XJ-V1 beamer

Casio XJ-V1 beamer (© ; licentie: )

Nog een voordeel van de nieuwe lichtbron is het feit dat je de projector niet hoeft af te koelen of op te warmen. Een projectie met volledige helderheid start al binnen vijf seconden, het afsluiten of herstarten daarvan gebeurt met één simpele druk op de aan/uit-knop.

De XJ-V1 heeft een eigen resolutie van 1024 x 768 pixels, een contrastverhouding van 20.000 op 1 en een 1,1X optische zoom. Het apparaat projecteert 10,7 miljard kleuren.

Je kunt externe bronnen aansluiten op de RGB- en HDMI-ingangen. De EcoLite XJ-V1 meet 269,5 x 269,5 x 88,5 mm.

Deze beamer komt bij ons in mei op de markt voor een straatprijs van ca. 575 euro.

Foto van Casio
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetaalbare dual band AC router met vier krachtige antennes
Volgend artikelSnelle 4K-laptop voor gamers en beeldbewerkers
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.