Draadloze speakers met verbeterd geluid

0
23
Sony introduceert twee compacte draadloze speakers met LDAC-ondersteuning. Dat is een Sony-audiotechnologie die tot drie keer zoveel data overdraagt via Bluetooth dan normaal het geval is.

De nieuwe Sony SRS-X33 en SRS-X55 speakers hebben LDAC aan boord wat zorgt voor een betere draadloze audiokwaliteit op voorwaarde dat je ze koppelt aan een audio-apparaat dat ook LDAC ondersteunt. Voorlopig is dat alleen het geval met de eigen muziekspelers van Sony zelf zoals de NW-ZX2 Walkman of de NWZ-A15 Walkman (na een firmware-update die in april 2015 beschikbaar komt).

Bij alle andere bronapparaten gebruiken de nieuwe Sony speakers de standaard Bluetooth SBC- of AAC-codecs. Beide draadloze luidsprekers hebben wel S-Master DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) en ClearAudio+-technologie die volgens Sony in alle gevallen zorgen voor betere bassen en heldere hoge tonen.

Sony SRS-X33 speakers

Sony SRS-X33 speakers (© ; licentie: )

De SRS-X33 meet 18,5 x 6 x 6 cm, weegt 730 gram en bevat twee speakers voor stereogeluid met een maximaal muziekvermogen van 20 Watt. Twee passieve stralers zorgen voor extra diepe bassen. De batterij houdt het twaalf uur uit.

De SRS-X55 meet 22,1 x 11,8 x 5,1 cm, weegt 1,2kg, heeft een dubbel passieve radiator en een bijzonder krachtig geluid van 30 Watt. De batterij van deze draadloze speaker houdt het tien uur uit.

De SRS-X33 is vanaf mei 2015 te koop in zwart, wit, rood en blauw voor ca. 130 euro. De SRS-X55 is eveneens vanaf mei verkrijgbaar in zwart en wit voor ca. 180 euro. Bij beide speakers wordt een lichtnetadapter meegeleverd. In onderstaande tabel vind je alle technische specificaties van deze Bluetooth-luidsprekers.

Sony Srs-x55 en -x33 specs

Sony Srs-x55 en -x33 specs (© ; licentie: )

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGezins-tablet waarop je kunt schrijven
Volgend artikelGratis systeem- en bestandsherstel voor Windows-systemen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.