Gezins-tablet waarop je kunt schrijven

0
154
Samsung lanceert twee betaalbare Android 5.0-tablets voor gezinsgebruik. De Galaxy Tab A heeft een scherm van 9,7-inch met XGA-resolutie. De S-Pen versie van deze tablet wordt geleverd met een stylus waarmee je op het scherm kunt schrijven en schetsen.

Een 9,7-inch scherm met 4:3 beeldverhouding is volgens onderzoek van Samsung het “meest geschikt om op de tablet te browsen, lezen en mailen” en dat is wat gezinnen vooral willen doen, nog altijd volgens een eigen onderzoek van de fabrikant.

Je zou natuurlijk ook kunnen opmerken dat je op die manier als “premium” fabrikant ook een min of meer goedkope tablet op de markt kunt brengen, zodat je toch een beetje kunt concurreren met de Aldi Medion’s en andere goedkope merken van deze wereld. De goedkoopste Galaxy Tab 1 is er dan ook al voor een redelijk concurrentiële prijs van 299 euro.

Het XGA-aanraakscherm van de Galayx Tab A heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels en een pixeldichtheid van slechts 132 ppi. De tablet is 7,5mm dun en weegt 470 gram. Op de voorzijde bevindt zich een 2MP chatcamera. De achterkant herbergt een 5MP foto- en videocamera met autofocus. De camera heeft een effectieve resolutie van 2.592 x 1.944 pixels.

Samsung Galaxy Tab A

Samsung Galaxy Tab A (© ; licentie: )

De Galaxy Tab A heeft een 1,2 GHz quad-core Cortex-A53 processor (wellicht een Snapdragon 410), 1,5 GB werkgeheugen, a-gps, en een 6.000 mAh batterij. Deze tablet kan draadloos opgeladen worden volgens de Qi-standaard. De opslagruimte van 16GB kun je tot maximaal 128GB uitbreiden door middel van een microSD-geheugenkaartje.

De Galaxy Tab A met S-Pen wordt geleverd met een stylus en S-Note. Met de verbeterde Kids Mode leren kinderen spelenderwijs op de tablet. In de veilige omgeving kunnen ze kleuren, fotograferen en muziek luisteren, zonder dat ze op internet belanden. Of je stelt de Kids Mode zo in dat de kinderen niet per ongeluk al je foto’s verwijderen.

De Galaxy Tab A is vanaf begin mei beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 299,- (16 GB Wi-Fi versie) of € 369,- (16 GB LTE-versie). De Galaxy Tab A met S-Pen kost € 349,- (16 GB Wi-Fi versie).

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGebogen monitoren sparen ogen
Volgend artikelDraadloze speakers met verbeterd geluid
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.