Windows-tablet met quad-core Intel Atom

0
30
Microsoft lanceert de Surface 3, een 2-in-1 10,8-inch tablet die Windows 8.1 draait, geschikt is voor Windows 10 en als eerste uitgerust is met een quad-core Intel Atom x7 processor.

De Surface 3 is het kleine, goedkopere broertje van de in september vorig jaar geïntroduceerde Surface Pro 3. Het is de dunste en lichtste (600 gram) Surface tot nu toe en ook de eerste tablet die als kloppend hart een 1,6 GHz quad-core Intel Atom x7-Z8700 “Cherry Trail” processor heeft.

Deze processor voor goedkopere mobiele toestellen is kleiner en energiezuiniger en presteert ongeveer tweemaal sneller in gewone computertaken en de helft sneller in grafische taken als een Atom van twee jaar geleden.

Deze nieuwe Atom is ook geschikt voor 4K videoresoluties, maar bij de Surface 3 moet je nog genoegen nemen met een Full HD 1080p videoresolutie op het 10,8-inch aanraakscherm met tien aanraakpunten. Met behulp van de optioneel verkrijgbare Surface-pen kun je op dat scherm ook schrijven en tekenen.

Microsoft Surface 3 in zijn docking station

Microsoft Surface 3 in zijn docking station (© ; licentie: )

De accu van de Surface 3 houdt het volgens Microsoft tien uur uit tijdens het afspelen van video.

De Surface 3 heeft een Wireless-AC wifi-chip, Bluetooth 4.0, een 3,5MP camera op de voorkant en een 8MP camera met autofocus op de achterkant. Er zit één usb 3.0 poort op van normale grootte, een micro-usb laadpoort, een mini DisplayPort-videopoort en een microsd-kaartlezer.

Inzake opslag kun je kiezen tussen ssd’s van 64 GB en 128 GB. Het aantal poorten kun je uitbreiden met het apart verkrijgbare docking station. Ook de “type cover” met geïntegreerde toetsenbord is een optie.

De Surface 3 kun je nu al bestellen, maar wordt pas vanaf mei geleverd voor een adviesprijs vanaf 599,99 euro. Het docking station kost 229,99 euro, de pen 49,99 euro, een screen protector in glas 54,99 euro en de type cover 149,99 euro.

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelElektrisch fietswiel spaart batterij
Volgend artikelDun draagbaar toetsenbord voor Android, iOS en Windows
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.