Elektrisch fietswiel spaart batterij

0
155
Rool’in, het elektrisch voorwiel met wifi-afstandsbediening voor op het stuur waarmee je elke fiets in snel ombouwt in een elektrische fiets, bestaat nu in een verbeterde tweede versie. Rool’in 2015 haalt nu een autonomie van 70 kilometer, mede dankzij de nieuwe spaarstand die de batterij automatisch in slaapstand schakelt.

Rool’in van het gelijknamige Franse bedrijf Rool’in bestaat in drie maten: 20 inch, 26 inch en 28 inch. Generatie twee is krachtiger en heeft nu genoeg aan een kwart pedaalslag om eenmaal rond te draaien. De verbeterde bediening spaart de batterij als die niet wordt gebruikt. Je hoeft het wiel niet meer uit te schakelen: dat doet het vanzelf na tien minuten.

Rool'in generatie 2

Rool’in generatie 2 (© ; licentie: )

Rool’in bestaat nog altijd uit een (nu donkergrijs) aluminium fietswiel met een 250W elektrische brushless motor, een speciaal ontwikkelde Panasonic lithium-ion batterij van de laatste generatie en een WiFi verbinding tussen het wiel en de afstandsbediening op het stuur.

In enkele minuten vervang je het voorwiel van je fiets door Rool’in, waarna je sneller kunt rijden en langere afstanden kunt afleggen.

De nieuwe Rool’in is beschikbaar vanaf 649 euro; de vorige generatie is nog te verkrijgen aan 499 euro.

Vorig artikelDraadloze en draagbare led lamp
Volgend artikelWindows-tablet met quad-core Intel Atom
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.