Eerste externe 2,5-inch hdd’s met 3TB capaciteit

0
De Storage Peripherals divisie van Toshiba lanceert als een van de eerste fabrikanten 2,5-inch externe harde schijven met een capaciteit van 3TB. Het bedrijf pakt ook uit met een 3,5-inch desktop-schijf die een capaciteit heeft van 6TB.

Traditionele harde schijven met het kleinere 2,5-inch formaat waren tot nu toe beperkt tot een capaciteit van 2,5TB. Maar Toshiba introduceerde begin dit jaar de MQ03ABB300, een 3TB 2,5-inch laptop-schijf die als eerste 750GB capaciteit per “platter” biedt. Met in totaal vier platters of interne schijven in de hdd levert dit 3TB, in plaats van de 2,5TB die tot nu toe het maximum was voor dit formaat.

Toshiba levert vanaf april ook externe usb-versies met deze capaciteit. De zwarte Canvio Basics heeft net zoals alle andere nieuwe Canvio’s een usb 3.0-aansluiting en is verkrijgbaar in capaciteiten van 500GB tot 3TB.

De 2TB- en 3TB-versies zijn 5,5mm dikker dan de 500GB-, 750GB- en 1TB-uitvoeringen die 15mm dik meten. Alle Toshiba Canvio Basics zijn 119mm lang en 79mm breed.

Toshiba Canvio Connect II familie

Toshiba Canvio Connect II familie (© ; licentie: )

De nieuwe Canvio Connect II lijkt sterkt op de Canvio Basics, maar is 1mm dunner en wordt met voorgeïnstalleerde software geleverd: NTI Backup Now EZ en Pogoplug PC for Toshiba.

Bovendien is deze mobiele harde schijf dankzij de meegeleverde Tuxera NTFS for Mac driver ook compatibel met Macintosh vanaf Mac OS X 10.6.8, terwijl de Canvio Basics alleen werkt met Windows 7 of later.

De Canvio Connect II kun je in vijf verschillende kleuren kopen, terwijl de Canvio Basics alleen verkrijgbaar is in zwart.

Ook de nieuwe Toshiba Canvio Desk 3,5-inch externe harde schijf is alleen in zwart verkrijgbaar. Deze desktop-schijf biedt een capaciteit tot 6TB en wordt geleverd met NTI Backup Now EZ software. Ze is compatibel met Mac OS X vanaf versie 10.4 en met Windows vanaf Vista.

De Toshiba Canvio Basics en Connect II mobiele harddrives zijn vanaf april beschikbaar als 3TB-model, tegen een adviesprijs van €203,- (3TB BASICS) en €213,- (3TB CONNECT II).

Vanaf mei is de CANVIO DESK harddrive beschikbaar als 6TB-versie, tegen een adviesprijs van €264,-.

Toshiba geeft 2 jaar beperkte garantie op deze externe hdd’s.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.