Gratis anti-diefstal app voor Android

0
91
Beveiligingsspecialist Kaspersky Lab lanceert Phound!, een gratis anti-diefstal app voor Android-smartphones en -tablets. Phound! helpt een vermist Android-apparaat snel op te sporen en houdt alle waardevolle informatie veilig van anderen opgeslagen.

Phound! is afgeleid van de Engelse woorden Phone en Hound. De gratis app bewaakt je mobiele apparaten en persoonlijke gegevens die je er hebt opgeslagen. Phound! werkt samen met het My Kaspersky-portal op het internet, dat ook gebruikt worden door de commerciële beveiligingssoftware van Kaspersky Lab, zoals Kaspersky Internet Security voor Android en Kaspersky Password Manager voor iOS en Android.

Raakt je apparaat verloren of wordt het gestolen dan kun je het via het portaal blokkeren, of proberen het op te sporen. Via gps, gsm of wifi wordt regelmatig de positie van het toestel bijgewerkt en in het portaal op een kaart getoond.

Kaspersky Phound! app

Kaspersky Phound! app (© ; licentie: )

Om het zoeken naar het apparaat te vereenvoudigen, kunnen gebruikers ook foto’s nemen met de frontcamera of een bericht laten verschijnen op het scherm van het apparaat. Ook kun je de alarmfunctie inschakelen. De smartphone of tablet produceert dan een hard geluid tot de eigenaar een geheime code invoert.

Vind je het apparaat niet terug dan kun je als laatste redmiddel alle persoonlijke gegevens verwijderen, ook van de eventueel aanwezige sd-geheugenkaart. Ook kun je vanop afstand een hard reset uitvoeren.

Dit alles werkt natuurlijk alleen als het apparaat nog op een of andere manier met het internet verbonden is. Zoals bij al dit soort software ben je afhankelijk van hoe slim de eventuele dief is: als die je apparaat direct hardwarematig reset kun je het op afstand niet meer bereiken. Ook als de batterij plat is, werkt Phound! uiteraard niet.

Kaspersky Phound! kun je in acht talen downloaden via de Google Play Store. De app werkt op toestellen met Android 3.0 of hoger.

Foto van Kaspersky
Website: Kaspersky
Categorieën: Producenten, Software
Naar begin pagina.
Vorig artikelKleine draadloze speaker speelt luid
Volgend artikelStabiele drone met 14MP video- en fotocamera
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.