Dun mobiel werkstation met 4K touch scherm

0
82
Dell vernieuwt zijn Dell Precision M3800 werkstation. Deze high-end laptop is voortaan verkrijgbaar met een 4K Ultra HD aanraakscherm en Thunderbolt 2-technologie. Ook is er nu een Ubuntu-gebaseerde Developer Edition van de M3800.

Volgens Dell is de Precision M3800 ’s werelds dunste en lichtste 15-inch mobiel werkstation. Het systeem weegt slechts 1,88 kilo en is minder dan 18 mm dik.

Het Ultra HD touch display heeft een resolutie van 3840×2160 pixels. Het is tegen krassen beschermd door Corning Gorilla Glass NBT. Dit scherm gebruikt een nieuwe variant van de bekende tft-schermtechnologie, namelijk IGZO2, voor een nog sneller verversing van het beeld.

Dankzij de Intel Thunderbolt 2-poort zijn overdrachtssnelheden tot 20 Gbit/s mogelijk. Gebruikers kunnen hierdoor bijvoorbeeld videobeelden van ruwe 4K-kwaliteit weergeven en bewerken en tegelijkertijd een back-up van hetzelfde bestand maken.

Dell Precision M3800

Dell Precision M3800 (© ; licentie: )

De totale beschikbare opslagcapaciteit van de Precision M3800 is verhoogd tot 2 TB, waaronder ook ssd-opties.

De Dell Precision M3800 is verder voorzien van een 4e-generatie Intel Core i7 quad core-processor, een professionele grafische kaart van het type NVIDIA Quadro K1100M en tot 16 GB aan systeemgeheugen.

Dit mobiele werkstation is naar keuze verkrijgbaar met Windows 7 Professional, Windows 8.1+Update Pro of Ubuntu Linux als besturingssysteem. De Ubuntu-versie ondersteunt Thunderbolt wel pas vanaf de lente van 2015.

De Dell Precision M3800 is verkrijgbaar vanaf 1850 euro.

Foto van Dell België
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

Foto van Dell Nederland
Website: Bezoek Website
Categorieën: Distributeurs
Naar begin pagina.

Vorig artikelReflexcamera met kantelbaar touchscreen
Volgend artikelVloeiende videobeelden dankzij bewegend statief
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.