Drone met stabiele 14MP visoog-camera

0
37
De nieuwe Bebop Drone van Parrot is een quadricopter met in de snuit een digitale 14-megapixelcamera met “fisheye”-objectief. Je bestuurt de camera via wifi met een smartphone of tablet. Met behulp van een wifi-versterker kun je het bereik uitbreiden van 250 meter tot 2 kilometer.

De Parrot Bebop Drone is een stabiele quadricopter van de derde generatie met vier snel verwijderbare driebladige propellers van polycarbonaat. Je bestuurt hem met behulp van de gratis FreeFlight 3.0 app voor iOS, Android en Windows.

Standaard heb je een bereik van 250 meter, dankzij de dubbele dualband wifi-antennes van de drone die in de 2,4- en 5GHz wifi-frequenties werken. De GNSS-chip zorgt bijkomend voor grotere stabiliteit op grotere hoogten dankzij de combinatie van gps- en glonass-positiegegevens.

Met de optionele Bebop Drone Skycontroller versterk je het wifi-signaal van je smartphone of tablet en kun je de drone tot op maximaal twee kilometer afstand bedienen. De Skycontroller werkt wel alleen met Android 4.2 en FreeFlight 3.0 en is momenteel niet beschikbaar voor iOS of Windows.

De Parrot Skycontroller heeft overigens ook een hdmi-poort waarop je diverse FPV (First Person View)-brillen kunt aansluiten. Heeft de aangesloten FPV-bril een gyroscoop dan is het zelfs mogelijk om de hoek van de camera in de Bebop Drone met hoofdbewegingen te besturen, terwijl je de drone zelf met de joysticks bestuurt. Behalve het beeld van de camera zie je in de FPV-weergave ook telemetrische informatie zoals kunstmatige horizon, accuniveau, snelheid, hoogte en afstand.

Parrot Bepop Drone + Skycontroller

Parrot Bebop Drone + Skycontroller (© ; licentie: )

Op de voorzijde van de Bebop Drone bevindt zich een digitale camera met visoog-objectief en een kijkhoek tot 180 graden. De camera maakt foto’s met een resolutie van 4096 x 3072 pixels en videobeelden met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Foto’s worden opgeslagen in jpeg, raw of dng, terwijl video’s bewaard worden in H.264 (mpeg4).

Vier schokbrekers dempen motortrillingen, zodat je stabiele beelden kunt filmen. Slimme algoritmes zorgen er verder voor dat de hoek van het beeld onveranderlijk en vervormingsvrij blijft, ongeacht de afwijking van de drone of onverwachte bewegingen die veroorzaakt worden door turbulenties.

Een Parrot P7 dualcore-processor in de drone zorgt voor een vlotte verwerking van alle beelden. Panoramaopnamen kun je opslaan in het 8 GB flash-geheugen.

De Parrot Bepop Drone heeft een vluchtduur van circa 11 minuten met behulp van de twee meegeleverde Lithium-polymeeraccu’s van 1200 mAh. De Parrot Skycontroller weegt 1,55 kg en verlengt de vliegtijd van de drone tot ca. 40 minuten.

De Parrot Beop Drone is verkrijgbaar in blauw, rood of geel en kost 499 euro inclusief twee batterijen. De Parrot Bebop Drone Extended Range met Skycontroller kost 899 euro.

Foto van Parrot
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBeheer en beveiliging van e-mail
Volgend artikelMinidesktop met maxiprestaties
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.