Externe harde schijf met batterij en wi-fi

0
63
Toshiba pakt uit met de Canvio AeroCast Wireless HDD, een externe harde schijf met batterij en wifi. Je kunt deze hdd gebruiken als centrale, draadloze harde schijf voor back-ups en het streamen van multimediagegevens.

De Canvio AeroCast van Toshiba Storage Peripherals Division heeft een capaciteit van 1TB. Zes verschillende apparaten kunnen deze externe harde schijf tegelijk benaderen. Met de Toshiba Wireless HDD app voor Android- en iOS-apparaten stream je eenvoudig bestanden op aangesloten smartphones, tablets of computers. Je kunt ook eenvoudig bestanden uitwisselen tussen alle apparaten.

De Canvio AeroCast ondersteunt Chromecast, de hdmi-streamer van Google die we recent testten. Je kunt direct films en muziek streamen van deze hdd naar een tv met een Chromecast-stick.

Toshiba Canvio AeroCast

Toshiba Canvio AeroCast (© ; licentie: )

De batterij van de Canvio AeroCast houdt het maximaal vijf uur uit wanneer ze volledig is opgeladen. Met de meegeleverde stroomadapter is de schijf uiteraard permanent bruikbaar. De AeroCast heeft als extra een ingebouwde lezer voor SD-geheugenkaartjes. Je kunt er dus eenvoudig back-ups op maken van bijvoorbeeld foto’s die je maakte met je digitale camera.

De nieuwe Canvio AeroCast wireless HDD, die 260 gram weegt, is verkrijgbaar vanaf januari, voor een adviesprijs van €160. Het apparaat is compatibel met Microsoft Windows 8.1, 8 en 7, Mac OS X (via een meegeleverde Tuxera NTFS driver voor Mac) 10.7, 10.8 en 10.9, iOS versie 6 tot 7 en Android versie 2.3 tot 4.4. De hdd werkt met USB 3.0, maar ondersteunt ook oudere USB 2.0 aansluitingen.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Vorig artikelSlanke Android smartphone met high-end allures
Volgend artikelConvertible laptop met krachtige Intel Core M
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.