Capaciteit microSD naar 128GB, SD-geheugen naar 256GB

0
40
De capaciteit van microSD- en SDHC/SDXC-geheugenkaartjes stijgt naar het niveau van die van ssd’s. Geheugenproductenspecialist Kingston Digital Europe introduceert klasse 10 microSD-kaartjes van 128GB en SDHC/SDXC-kaartjes van 256GB. Gebruikers kunnen daardoor langer filmen in full 1080p HD zonder van kaartje te hoeven wisselen.

De kleine (micro)SD-geheugenkaartjes voor smartphones, tablets, digitale camera’s en videocamera’s krijgen een capaciteit die deze van ssd-schijven benadert. Tegelijk stijgt de bussnelheid dankzij Ultra High Speed I (UI) technologie naar een maximum van 104MB/s, wat wel ongeveer vier keer trager is dan wat je met een sata 3.0 ssd kunt behalen.

Kingston 256GB UI SD

Kingston 256GB UI SD (© ; licentie: )

Kingston is een van de eerste fabrikanten die de nieuwe geheugenkaartjes in winkels legt. De nieuwe Kingston Klasse 10 UHS-I microSD-kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. De eveneens nieuwe Kingston Klasse 10 UHS-I SDHC/SDXC-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB, 64GB, 128GB en 256GB.

De kaartjes halen nog niet de maximale snelheden die de UI-standaard toelaat. Maar met leessnelheden tot 90MB/s en schrijfsnelheden tot 45MB/s is de SD-kaart wel sneller dan een standaard Klasse 10 kaart. De hogere schrijfsnelheid van de kaart ondersteunt een continue burstmode voor stilstaande beelden en vermindert haperingen tijdens het filmen. De microSD-kaartjes halen overigens een minimale snelheid van 10 MB/s (zoals voorzien in de U1-standaard) en zijn daarmee trager dan hun grotere broers.

Alle SD UHS-I kaarten zijn achterwaarts compatibel met bestaande SDXC- en SDHC-apparaten, maar ze halen alleen de hogere snelheden op apparaten die expliciet UHS-I ondersteunen, wat te zien is aan onderstaand logo. SDXC-kaartjes werken alleen in SDXC-apparaten. SDHC-kaartjes werken zowel in SDHC- als in SDXC-apparaten. SD-kaarten werken in alle apparaten.

SD-UHS-I logos

SD-UHS-I logos (© ; licentie: )

Het wordt er dus voor de gebruiker niet eenvoudiger op om het juiste geheugenkaartje voor het juiste apparaat te kiezen…

De Kingston 64GB UHS-I microSD-kaart kost 56,73 euro; de prijs van het 128GB model is nog niet bekend. De 256GB UHS-I SD-kaart kost 226,66 euro. Kingston geeft levenslange garantie op zijn geheugenkaartjes.

Foto van Kingston
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLicht en afwasbaar toetsenbord voor Apple iPad
Volgend artikelSlim sporthorloge met ingebouwde gps
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.