Aldi Medion Akoya MD 8894 (P2320D) preview

Een vleugje misleiding bij Aldi?

7
Vanaf woensdag 29 oktober 2014 kan je alweer een desktop kopen in de Nederlandse Aldi-vestigingen. “Alweer”, want de vorige werd amper een maand geleden aangeboden. Wat mag je verwachten van de Aldi Medion Akoya MD 8894 (P2320D)?

Vanaf woensdag 29 oktober 2014 kan je alweer een desktop kopen in de Nederlandse Aldi-vestigingen. We schrijven “alweer”, want amper een maand geleden (24 september 2014) werd ook al een desktop aangeboden, de Akoya MD 8863 (P2210 D). Eigenlijk wordt de consument om de tuin geleid. Deze twee desktops hebben weliswaar compleet andere typenummers, maar in feite zijn ze identiek, op één verschil na.

Aldi Medion Akoya MD 8894 (P2320D)

Aldi Medion Akoya MD 8894 (P2320D) (© ; licentie: )

 
Tweelingbroertje van MD 8863

De MD 8894 en MD 8863 hebben dezelfde processor (een Intel Core i3-4160 (3,6 GHz, 3 MB Intel Smart Cache), dezelfde videokaart (de NVidia Geforce GTX 750 DirectX 11 video met 1.024 MB-geheugen), evenveel werkgeheugen (8 GB DDR3 SDRAM), hetzelfde softwarepakket en ze kosten hetzelfde (499,- euro).

Is het een desktop uit de Erazer-reeks?

Is het een desktop uit de Erazer-reeks? (© ; licentie: )

Het enige verschil is de harde schijf. Het september-exemplaar had een hybride harde schijf van 1 Terabyte met 8 GB Flash-geheugen, de nu aangeboden desktop heeft een doodgewone harde schijf, zij het dan wel met de dubbele capaciteit van 2 Terabyte. Dat is niet bepaald een verbetering. Mochten er in je winkel nog oude exemplaren voorhanden zijn, dan gaat onze voorkeur daar naar uit.

Een technische fiche van de Intel Core i3-4160 in pdf-formaat vind je hier (Bron: Intel): Specifications Intel Core i3 4160.

 
Erazer versus Akoya

En de Nederlandse consument wordt nog meer in het ootje genomen. De Medion computers die je bij Aldi kunt kopen zijn steevast Akoya’s, laat ons zeggen: de huis-, tuin- en keukenreeks van Medion. Maar Medion heeft nog een veel krachtiger reeks computers, de Erazers. Dat gamma richt zich grotendeels tot doorgewinterde gamers, er zit dan ook geen enkele computer tussen die minder dan 1.000,- euro kost.

Of is het toch een doodgewone Akoya?

Of is het toch een doodgewone Akoya? (© ; licentie: )

Op de afbeelding die in de online reclame van Aldi staat, kan je duidelijk het woordje “Erazer” lezen (zie afbeelding). Je krijgt dus de indruk dat je bij Aldi een state-of-the-art computer kunt kopen aan minder dan de helft van de prijs. Larie natuurlijk, in de online reclame van Medion kan je zien dat het wel degelijk om een doodgewone Akoya gaat. Foei, Aldi!

Aansluitingen achteraan

Aansluitingen achteraan (© ; licentie: )

Een overzicht van de eigenschappen van de Akoya MD 8894 (P2320D) in PDF formaat vind je hier: Technische fiche Aldi MEDION AKOYA MD 8894 (P2320D).

Conclusie
De desktop die vorige maand bij Aldi Nederland te koop was, vonden we “een faire deal”. Nu wordt zowat dezelfde computer maar met een veel tragere harde schijf aan dezelfde prijs aangeboden. Natuurlijk wordt dat nu niet ineens een miskleun, maar, zoals hoger reeds gezegd, als jouw filiaal nog een exemplaartje van vorige maand heeft liggen, aarzel dan niet!
Adviesprijs
€ 499
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

7 REACTIES

 1. Kan ik een snellere flash harddisk installeren op mijn Medion computer MD 8894? Is daar een kabel aansluiting op het moederboord voor aanwezig? En kan ik dan met Acronis de harddisk overzetten?

 2. @jacques,
  K weet niet of het nu nog bestaat maar destijds heb ik ooit eens een volledig nieuw moederbord van een winkel in nederland die adverteerde op kapaza laten afkomen (was toen een pentium 4 uit 2001…die computer werkt nu nog en eigenlijk was het moederbord niet stuk maar wel was de ronde batterij op het moederbord leeg en dan deed die computer niks meer…geen lichtje, ventilator..Niks)
  Gewoon effe noteren wat er op dat moederbord staat en eens zoeken zou ik zeggen…

 3. Heb 3 jaar en 3 maanden geleden een medion computer gekocht bij aldi venray,niks over aldi venray maar wel over de service van medion.
  Nu na deze periode de garantie verlopen is gaat mij het moederbord stuk en je raad het al de garantie verlopen nu wil medion service daar verder mij niet in tegemoed komen dus ben ik gaan kijken voor een ander daar deze repareren zit er niet in (te duur)bovendien is het zelfde moederbord niet te krijgen dus een andere computer kopen maar ik bedenk mij wel of het wel een medion zal worden.Nu laat ik mij vertellen dat MP computers ook van medion is.Nu denk ik wel aan een MP compter maar durf het niet goed aan daar het ook een huismerk van medion is.Geef mij raad,Met vriendelijke groet.

 4. vanaf 29-10 morgen dus staat de oude pc er ook gewoon weer in op pagina 13 😉

  Persoonlijk heb ik nu bij een paar mensen zo een Aldi, Lidl en computers vanuit de media markt in onderhoud! Mijn mening gaat uit voor gewoon bij een betere computer winkel een kale pc kopen met losse windows cd erbij.

  Ben je iets meer kwijt maar er is altijd iemand in de buurt die je kan helpen met software advies en andere gratis software te gebruiken.

  Gr Sven,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.