Pebble smartwatch verkrijgbaar in België en Nederland

0
54
De Pebble smartwatch, die in 2012 werd gelanceerd via een van de succesvolste crowd-fundingcampagnes ooit, is voortaan officieel verkrijgbaar in België en Nederland. Dit slimme polshorloge werkt met Android en iOS en heeft een batterij die tot zeven dagen meegaat.

Bijna 70.000 mensen betaalden in 2012 ontwerper Eric Migicovsky en zijn team 10,2 miljoen dollar om de Pebble om te toveren van idee tot product. Ondertussen zijn wereldwijd al 400.000 exemplaren verkocht van dit slimme polshorloge dat zowel met Apple iOS als Google Android smartphones verbonden kan worden via Bluetooth.

De Pebble heeft een monochroom e-Paperscherm met een resolutie van 144 x 168 pixels en achtergrondverlichting. Daardoor verbruikt het weinig stroom en houdt de batterij het tot zeven dagen uit. Vergelijkbare smartwatches met kleurenscherm moet je dagelijks opladen. Bovendien kun je het scherm ook in fel zonlicht en zelfs tot vijf meter onder water lezen.

Pebble e-Paper Watch

Pebble e-Paper Watch (© ; licentie: )

De Pebble maakt een verbinding met een iPhone of Android smartphone via Bluetooth 2.1+ EDR, waarna je apps uit de Pebble watchapp store kan laden op dit polshorloge. Ook softwareupdates worden door deze draadloze verbinding verzonden. Notificaties van belangrijke e-mails, WhatsApp-berichten en social media-posts zie je direct zonder je smartphone uit je zak of tas te halen.

Daarnaast kun je de functionaliteit uitbreiden met allerlei apps die beschikbaar zijn in de Pebble-appwinkel. Onlangs testten we bijvoorbeeld nog een app van Honeywell waarmee je de centrale verwarming in huis via je pols kunt regelen.

De Pebble is verkrijgbaar in plastic of staal en dit in verschillende kleuren. Het rubberen bandje kun je vervangen door een willekeurig horlogebandje dankzij de standaard springveeraansluiting.

Meer informatie over Pebble en de technische specificaties zijn te vinden op www.getpebble.com.

De plastic uitvoering kost €129, terwijl je voor de Pebble Steel €229 betaalt. Het slimme polshorloge is bij ons onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

Vorig artikelDirect scannen naar Facebook, Evernote en Dropbox met cloud-compatibele mfp’s
Volgend artikelStatus van smartphone ontvangen op modieus polshorloge
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.