Direct scannen naar Facebook, Evernote en Dropbox met cloud-compatibele mfp’s

0
483
Brother heeft zes nieuwe compacte inkjet multifunctionals met slimme functies zoals direct scannen naar of printen van populaire cloud-diensten. Drie modellen (DCP-J4120DW, MFC-J4420DW, MFC-J4620DW) zijn bedoeld voor thuisgebruikers en kleine kantoren tot negen gebruikers. Drie “Business Smart”-modellen (MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW) zijn bedoeld voor de kmo/mkb-markt.

De zes nieuwe compacte inkjet-multifunctionals die afdrukspecialist Brother de komende weken introduceert kunnen afdrukken tot formaat A3. Je kunt deze mfp’s verbinden met populaire cloud-diensten zoals Google Drive, Microsoft OneDrive, Microsoft OneNote, Dropbox, Flickr, Facebook, Picasa, Evernote en Box. Je kunt er direct naar scannen vanaf het bedieningspaneel.

Dankzij de ondersteuning voor cloud-diensten zoals Apple AirPrint, Google Cloud Print en Brother’s iPrint&Scan (of Bluetooth en nfc bij sommige modellen) kun je ook direct printen vanaf een smartphone of tablet.

De DCP-J4120DW, MFC-J4420DW en MFC-J4620DW (met nfc) zijn bedoeld voor kleine kantoren tot negen gebruikers of voor thuisgebruik. Ze zijn geschikt voor A4-printen en occasioneel A3-printen.

De MFC-J5320DW, MFC-J5620DW en MFC-J5720DW zijn “Business Smart”-modellen voor kmo’s en mkb’s die dagelijks op A4 of A3 willen afdrukken. Deze drie professionele multifunctionals zijn compatibel met de Brother Solutions Interface, een api of “application programming interface” die vrij door onafhankelijke ontwikkelaars kan worden gebruikt. De MFC-J5620DW en MFC-J5720DW hebben voor het eerst ook een extra achterste papierlade voor tachtig A4- of vijf A3-bladen.

Tussen haakjes: de type-aanduiding DCP slaat bij Brother op een mfp met printer, copier en scanner. Bij de mfp’s met een MFC-typenummer zit nog een extra fax-functie.

De printsnelheden van deze Brother multifunctionals zijn vergelijkbaar: 20 ipm (“images per minute”) in kleur en 22 ipm in zwart en dubbelzijdig in A4. De mfp’s zijn extra energiezuinig. Zo verbruiken ze in standby slechts 0,04 Watt.

Brother MFC DJ4420DW Office mfp

Brother MFC DJ4420DW Office mfp (© ; licentie: )

Alle zes modellen komen met drie Brother apps die je vanaf het bedieningspaneel kunt gebruiken. Met de Brother Office Doc Creator kunnen gebruikers een document scannen dat wordt omgezet in een Microsoft Office-bestand. Afbeeldingen worden als beeld herkend en tekst wordt in een bewerkbaar formaat omgezet.

Met de Brother Outline Scan en Outline Copy app kunnen gebruikers enkel de inhoud die ze nodig hebben op het document met rood omcirkelen. De mfp zal enkel de aangeduide informatie scannen of kopiëren. Of gebruikers omcirkelen de inhoud die ze niet wensen te behouden in het rood en deze inhoud wordt dan verwijderd bij het scannen of kopiëren.

Ten slotte is er de Brother Note Scan app, waarmee je opvouwbaar notitiepapier kunt printen. De handgeschreven notities kunnen nadien gescand en bewaard worden. De app zal ze dan sorteren en opslaan als een jpeg-bestand. Ze kunnen dan later op elke mobiel toestel bekeken worden.

Prijzen en beschikbaarheid

De MFC-J4420DW kost €175. Voor de MFC-J4620DW betaal je €205. De DCP-J4120DW is later beschikbaar. De “Business Smart”-modellen voor 10-99 medewerkers kosten €219 (MFC-J5320DW ), €239 (MFC-J5620DW) en €279 (MFC-J5720DW).

Foto van Brother
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGewiste data veilig terughalen van Apple iPhone
Volgend artikelPebble smartwatch verkrijgbaar in België en Nederland
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.