Ricoh WG-M1 actioncam

Actiecam met ultragroothoeklens

0
Ricoh Imaging Company brengt een nieuwe digitale actiecamera op de markt met ultragroothoeklens. De Ricoh WG-M1 is water- en schokbestendig, zonder extra behuizing.

Actiecams zoals de bekende GoPro’s halen hun schok- en waterbestendigheid doorgaans uit een extra plexiglas-behuizing. Dat is nadelig voor de audiokwaliteit van opnames en maakt de actiecam natuurlijk ook onnodig groter. Niet zo bij de nieuwe Ricoh WG-M1: die is zonder extra behuizing waterdicht tot op tien meter diepte en dat een uur lang (gelijkwaardig aan IPX8 of JIS Class 8). De behuizing van deze actiecam is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. Ze is ook bestand tegen valpartijen van twee meter hoogte, kan tegen stof volgens JIS Class 6 en heeft ook geen moeite met temperaturen tot minus tien graden Celsius.

De Ricoh WG-M1 heeft een resolutie van 14 megapixels en een supersnelle continue filmoptie waarmee je scènes vastlegt aan ongeveer tien beelden per seconde. Je kunt je opnames bekijken op het 1,5-inch kleuren-lcd-scherm. Dankzij de geïntegreerde draadloze LAN-verbinding kun je deze actiecam ook met je smartphone bedienen.

De body is lucht- en waterdicht, maar als je onderwater filmt moet je wel eerst de meegeleverd waterdichte lens monteren. Daarna film je Full HD-video in H.264-formaat met een snelheid van 30 fps en dit maximaal 25 minuten aan één stuk. Digitale trilreductie zorgt voor trillingsvrije beelden.

Ricoh WG-M1 oranje versie
Ricoh WG-M1 oranje versie

De WG-M1 kent vier beeldhoekinstellingen: Wide (ongeveer 137 graden), Medium, Narrow en Underwater. Met de ingebouwde bewegingsdetectie kun je opnames maken wanneer de camera een beweging in het beeldveld opmerkt. Een ander snufje is “loop recording” waarbij continu opnames worden gemaakt met intervallen van vijf of tien minuten. Er is ook een slow motion-stand en een “time laps” opnamemogelijkheid.

Je kunt de WG-M1 uiteraard ook als 14MP-fotocamera gebruiken. Dankzij de gezichtsherkenning stelt de camera automatisch scherp op het gezicht van je onderwerp, dat trouwens ook extra wordt belicht.

De camera gebruikt microsd- en microsdhc-geheugenkaarten. Dankzij het WG-bevestigingspunt kun je deze actiecam op verschillende oppervlakken vastzetten. Een riem met karabijnhaak laat toe om de camera bijvoorbeeld aan je rugzak te bevestigen. Ricoh verkoopt ook allerlei accessoires voor de WG-M1, waaronder een “grip adapter” om met één hand te fotograferen, een “angle adapter” om de actiecam in elke gewenst hoek te bevestigen en een helmadapter.

De Ricoh WG-M1 komt in oktober op de markt. De prijs is nog niet officieel bekend, maar zal rond de €300 bedragen.

Foto van Ricoh
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.