Microsoft Surface Pro 3 Windows 8.1 tablet

Surface Pro 3 Windows-tablet heeft Bluetooth stylus

0
Microsoft’s nieuwe Surface Pro 3 Windows-tablet wordt geleverd met een Bluetooth-pen waarmee je kunt schrijven en tekenen op het Full HD-aanraakscherm. Met behulp van de ultradunne Type Cover tover je deze tablet snel om in een laptop.

De Microsoft Surface Pro 3 Windows 8.1-tablet heeft een 12-inch scherm en is daarmee iets groter dan zijn voorganger de Surface 2. De nieuwe versie meet 29,21 x 20,14 x 0,91 cm. De Surface 3 is dus wel opvallend dun. Ook het gewicht valt met 800 gram goed mee.

Microsoft’s nieuwste tablet-computer is verkrijgbaar met vijf verschillende Intel Core i3/5/7-processoren van de vierde generatie voor prijzen variëren van €799 voor het i3-instapmodel met 64GB opslagruimte en 4GB geheugen tot €1949 voor het i7-topmodel met 512 opslagruimte en 8GB ram. In september krijgen studenten overigens 10% korting op hun Surface Pro 3 toestel bij Van Roey (Selexion-groep) in België.

Het Full HD aanraakscherm van de nieuwe Surface heeft een resolutie van 2.160 x 1.440 pixels. De batterij houdt het volgens Microsoft tot negen uur uit (tijdens web-browsen).

Microsoft Surface Pro 3 Windows tablet
Microsoft Surface Pro 3 Windows tablet

De Surface 3 heeft de volgende poorten: volledige usb 3.0, audio, mini-DisplayPort, microSD-kaartlezer en een Cover-poort voor de extra dunne, apart verkrijgbare  Type Cover waarmee je deze tablet omvormt tot een eenvoudige laptop. De Surface Pro Type Cover is beschikbaar in vijf verschillende kleuren: blauw, cyaan, paars, rood of zwart. De Cover heeft verlichte mechanische toetsen en hecht zich via magneten automatisch vast aan de tablet.

De geïntegreerde standaard of “kickstand” waarmee je het toestel rechtzet kan nu naadloos in gelijk welke positie worden vastgezet; bij de Surface 2 was dit nog beperkt tot drie posities.

Als optie is er een dockingstation met drie USB 3.0- en twee USB 2.0-poorten, waarmee je de tablet ook kunt opladen. Apart kun je Ethernet-, VGA- en HDMI-adapters kopen.

Standaard wordt een aluminium Bluetooth 4.0-pen of stylus meegeleverd waarmee je draadloos op het scherm kunt tekenen en schrijven. Met één klik op de pen opent de gebruiker een blanco notitieblok in Microsoft OneNote. “Palm block”-technologie zorgt ervoor dat je tijdens het schrijven of tekenen je handpalm op het aanraakscherm kunt laten rusten. Dankzij Bluetooth 4.0 verbruikt de pen bijna geen stroom en gaat dus lang mee.

Met de pen is het ook eenvoudiger surfen. Veel websites zijn nog niet geoptimaliseerd voor aanraakschermen en hebben bijvoorbeeld erg kleine vinkjes van uitrolmenu’s. Met de Surface Pen vormt dat niet langer een probleem.

De volledige specificaties van de Surface Pro 3 vind je op de website van Microsoft.

Prijzen en beschikbaarheid

De Surface Pro 3 is beschikbaar in verschillende versies:

  • i3-processor met 64 GB opslagcapaciteit en 4 GB RAM (799 €, incl. btw)
  • i5-processor met 128 GB opslagcapaciteit en 4 GB RAM (999 €, incl. btw)
  • i5-processor met 256 GB opslagcapaciteit en 8 GB RAM (1.299 €, incl. btw)
  • i7-processor met 256 GB opslagcapaciteit en 8 GB RAM (1.549 €, incl. btw)
  • i7-processor met 512 GB opslagcapaciteit en 8 GB RAM (1.949 €, incl. btw)

De Surface Pro 3 Type Cover kost 129,99 € en het dockingstation 199,99 €, beide inclusief btw.

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.