Linksys Pro Series Wireless-AC Dual Band Access Point (LAPAC1750PRO)

Geavanceerd wifi toegangspunt voor kleine ondernemingen

0
Linksys heeft een nieuw betaalbaar wi-fi access point voor kleine ondernemingen met geavanceerde “enterprise-grade” functies, zoals redundantie, verhoogde doorvoersnelheid en de mogelijkheid om een “branded hotspot” in te richten voor klanten.

“Kleine bedrijven zijn vaak genoodzaakt om te kiezen voor te zware zakelijke oplossingen of een te lichte consumentenrouter om hun draadloze network aan te leggen,” merkt Steven Lin, directeur product management Linksys business producten, terecht op in het persbericht waarin het nieuwe Linksys Pro Series Wireless-AC Dual Band Access Point (LAPAC1750PRO) wordt voorgesteld. Met de Pro Series wil Linksys het evenwicht bewaren tussen betaalbaarheid en geavanceerde functionaliteit.

Het LAPAC1750PRO wi-fi toegangspunt ondersteunt de nieuwste en snelste Wireless-AC draadloze technologie en heeft 3×3 dual-band antennes gecombineerd met bredere 80MHz zend- en ontvangstkanalen voor meer bandbreedte en dus betere prestaties in de minder druk bezette 5GHz netwerkband.

Er zijn ook twee Gigabit Ethernet-poorten aanwezig, die kunnen gecombineerd worden door middel van zogenaamde link aggregatie om zo een hogere 2 Gbit/s doorvoersnelheid en redundantie van de vaste netwerkverbinding te garanderen.

Linksys LAPAC1750PRO
Linksys LAPAC1750PRO

Tot zestien Linksys Pro Series Wireless-AC Dual Band access points kunnen in clusters gecombineerd worden, wat het beheer van meerdere toegangspunten vereenvoudigt. De gebruiker krijgt dan één beheerinterface voor alle geclusterde access points.

Het Linksys Business Wireless-AC Dual Band Access Point bevat verder geavanceerde beveiligingsfuncties zoals Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2), 802.1X Supplicant Authentication (controle of een AP toegestaan is op het netwerk), MAC (Media Access Layer)-based ACL (Access Control List) toegangscontrole, Rogue AP Detection (voor het detecteren van niet-toegelaten of vreemde toegangspunten in het draadloze netwerk), SSID-to-VLAN Mapping, en Wireless Scheduler.

De geintegreerde ‘captive portal’ functie maakt het mogelijk om de welkomstpagina van het gastnetwerk volledig aan te passen. Zo kan de welkomstpagina volledig in huisstijl worden ontworpen. Verder kan men logo’s en achtergronden aanpassen voor een professionele uitstraling van het gast-toegangspunt (“branded hotspot”).

Het LAPAC1750PRO AP kan ook aan plafond of wand worden gemonteerd. Verdere technische details vind je op de website van Linksys.

Het Linksys Pro Series Wireless-AC Dual Band Access Point (LAPAC1750PRO) kost €318,30 exclusief btw en komt met een gelimiteerde levenslange garantie.

Foto van Linksys
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.