Comfortabele hoofdtelefoons met studio-geluidskwaliteit

0
110
Hoofdtelefoonspecialist AKG, een onderdeel van Harman, heeft drie nieuwe koptelefoons in de AKG Y-Serie. De AKG Y50, Y45BT en Y45 combineren een modern design met studiogeluidskwaliteit.

Het van oorsprong Oostenrijkse AKG Acoustics ontwerpt en fabriceert microfoons, luidsprekers en hoofdtelefoons sinds 1947 en werd in 1993 van de ondergang gered door Sidney Harman, stichter van de Harman Group, waartoe ook de bekende audiomerken Harman-Kardon, JBL, Infinity en Lexicon behoren. AKG heeft een reputatie voor audiokwaliteit, maar probeert met zijn nieuwe Y-Serie ook de designliefhebbers te plezieren.

De nieuwe collectie bevat drie hoofdtelefoons die je over het oor draagt. Ze hebben een frequentiebereik van 16 Hz tot 24 Hz (voor de Y50), 22 Hz (voor de Y45) of 20 Hz (voor Y45-BT) en hebben een gevoeligheid van 115 dB spl/v (Y50) of 120 dB spl/v (Y40 en Y45-BT).

AKG Y50 Yellow

AKG Y50 Yellow (© ; licentie: )

De AKG Y50 is verkrijgbaar in blauw, groen, geel, zwart of rood. Deze on-ear koptelefoon heeft een gesloten oorschelp die het omgevingsgeluid beperkt. Je kunt hem gemakkelijk dichtvouwen en meenemen dankzij zijn 3D-axis-vouwmechanisme. De AKG Y50 is uitgerust met 40mm drivers en heeft een afneembaar snoer van 1,2 meter met geïntegreerde afstandsbediening. Er zit ook een microfoon in, zodat je handenvrij kunt bellen. Deze koptelefoon weegt 190 gram.

AKG Y40 Blue

AKG Y40 Blue (© ; licentie: )

De AKG Y40 bestaat in de kleuren blauw, geel en zwart. Deze on-ear koptelefoon heeft kleine schelpen voor extra gebruiksgemak. Het 3D-as-vouwmechanisme is ook hier aanwezig, zodat je hem gemakkelijk overal kunt meenemen. Het afneembaar snoer van 1,2 meter heeft een geïntegreerde afstandsbediening en microfoon. De Y40 weegt 133 gram.

AKG Y45-BT

AKG Y45-BT (© ; licentie: )

De AKG Y45BT is een on-ear Bluetooth-hoofdtelefoon met oplaadbare accu die acht uur meegaat. Je kunt hem dankzij zijn nfc-chip eenvoudig koppelen aan andere mobiele apparaten. Je kunt de Y45BT naar keuze draadloos of ingeplugd gebruiken.

Op een van de oorschelpen zit een kleine afstandsbediening en is ook een microfoon voor handenvrij bellen aanwezig. Dankzij het vouwmechanisme kun je hem opbergen en overal met je meenemen. De Y45BT is naar keuze verkrijgbaar in zwart of grijs met beige details.

De AKG Y50 kost 99,99 euro. Voor de AKG Y40 betaal je 89,99 euro. De AKG Y45 BT ten slotte heeft een adviesverkoopprijs van 129 euro.

Vorig artikelGoedkoop hdmi-staafje streamt eenvoudig video en muziek naar HDTV
Volgend artikelTv kijken en time-shiften op mobiel apparaat waar en wanneer je wil
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.