LaCie Rugged Thunderbolt & Rugged USB 3.0 externe schijf

Robuuste schijf met ingebouwde Thunderbolt-kabel

0
Lacie, een merk van Seagate Technology, heeft een nieuwe Rugged-schijf met verbeterde prestaties en ingebouwde Thunderbolt-kabel die nooit verloren gaat. Deze robuuste externe schijf is ook beschikbaar met Thunderbolt- en usb 3.0-poorten, maar bij die versie is de kabel niet ingebouwd.

De nieuwste LaCie Rugged behoudt de bekende oranje vormgeving van Neil Poutlon die al minstens van 2010 meegaat en bestaat in een ssd- en hdd-versie. De ssd-versie haalt snelheden tot 387 MB/s wanneer je hem aansluit op een Mac-computer met Thunderbolt-poort. Dat betekent dat je een bestand van 100 GB in vijf minuten kunt kopiëren. De hdd-versie haalt snelheden tot 122 MB/s.

LaCie Rugged Thunderbolt
LaCie Rugged Thunderbolt met verwijderde beschermkap van geïntegreerde Thunderbolt-kabel

De nieuwe LaCie Rugged bestaat in een Thunderbolt-variant met ingebouwde kabel die nooit verloren gaat. Daarnaast is er ook de LaCie Rugged USB 3.0 met klassieke usb- en Thunderbolt-aansluitingen. Als je deze robuuste externe schijf aansluit op een usb 3.0-poort dan haal je uiteraard wel iets lagere overdrachtsnelheden. Bij usb 2.0 daalt de snelheid nog verder.

De verwijderbare oranje hoes heeft een IP-54-certificatie en beschermt deze externe schijf tegen trillingen, stof en water (zie deze ANSI-IEC-60529 (IP Code) pdf met inhoud en inleiding van de officiële ip-standaard). Zowel de ssd- als de hdd-versie van de LaCie Rugged kun je met een gerust hart per post naar een klant sturen.

De LaCie Rugged Thunderbolt met geïntegreerde kabel en busvoeding is voorlopig alleen met hdd-verkrijgbaar. De 2TB-versie  kost €274,99. Binnenkort lanceert LaCie ook een 1TB hdd-versie van de Rugged Thunderbolt. Daarnaast komen er ook 250GB- en 500GB-ssd-versies op de markt.

De LaCie Rugged USB 3.0 (die dus ook een Thunderbolt-poort heeft) met usb-voeding is verkrijgbaar in ssd-capaciteiten van 128G, 256GB en 500GB voor prijzen variërend tussen €189,99 en €469,99 en hdd-capaciteiten van 1TB en 2TB voor respectievelijk €184,99 en €274,99. Usb 3.0- en Thunderbolt-kabels worden meegeleverd.

Foto van LaCie
Website: LaCie België Website: LaCie Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Update 2 weken geleden. Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.