Nuance herdoopt PDF Converter in Power PDF

0
277
Nuance lanceert Power PDF, een goedkoper alternatief voor Adobe Acrobat. Power PDF is tegelijk de nieuwe naam voor Nuance’s vorige pdf-alternatief, PDF Converter, waarvan de laatste versie 8 in 2012 verscheen. De nieuwe versie lijkt vooral interfaceverbeteringen te bevatten.

Met Nuance Power PDF kun je pdf-bestanden creëren, bewerken en delen. Deze opvolger van PDF Converter kun je beschouwen als een goedkope kloon van Adobe Acrobat met grotendeels gelijkaardige functies.

Terwijl Adobe Acrobat XI Pro meer dan €550 kost voor een volledig nieuwe versie (upgrades zijn goedkoper), haal je Power PDF al in huis voor 99 euro (voor de functioneel beperkte Standard-versie) of 169 euro voor de Advanced-versie die alle functionaliteit bevat. PDF Converter werd daarmee wel iets duurder dan zijn voorganger.

PDF Converter kreeg een knoppenlint zoals we dat ook kennen van Microsoft Office, zodat gebruikers er snel mee aan de slag kunnen. Naast documenten samenstellen en combineren kun je ze ook naast elkaar vergelijken. Zo kun je snel de verschillen opsporen tussen twee versies van een document.

De spraakherkenning van Nuance Dragon Notes is ingebouwd. Je kunt dus gesproken notities toevoegen aan je pdf-documenten.

Nunace PowerPDF Standard en Advanced

Nunace PowerPDF Standard en Advanced (© ; licentie: )

Ook is het mogelijk zogenaamde “workflows” in te richten waarmee je pdf-bestanden in “batch” kunt creëren of converteren. Optische karakterherkenning (ocr) is eveneens ingebouwd.

Via add-ons voor Microsoft Office en Outlook kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit hun vertrouwde programma’s pdf-bestanden aanmaken, inclusief alle verwijzingen, bladwijzers, links en referenties.

De software converteert ook accuraat pdf-bestanden – ook als ze een complexe lay-out hebben met allerlei kolommen, tabellen en grafieken – in Word- of Excel-documenten, of bestanden in Corel WordPerfect- of andere formaten, voor verdere bewerking.

De software kan pdf-bestanden afleveren in een beschermde “alleen lezen”-versie, zodat ze voldoen aan alle voorschriften van SOX, GLBA, HIPAA, eDiscovery en andere wettelijke verplichtingen of interne controlepraktijken.

PDF Converter werkt ook samen met cloud-diensten zoals Box.net, Dropbox, Evernote, Google Docs, Office 365, SharePoint en Windows OneDrive.

Onderstaande video geeft een overzicht van de werking van Power PDF.

Foto van Nuance
Categorieën: Producenten, Software
Naar begin pagina.
Vorig artikelErgonomische desktopset met apart numeriek klavier
Volgend artikel28-inch monitor met 4K-resolutie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.