Aldi Medion Lifetab MD 98625 (S7852) preview

Goedkope en capabele Android-tablet bij Aldi België

27
Voor 149,- euro kan je vanaf woensdag 14 mei 2014 opnieuw een tablet kopen bij Aldi België, de Medion Lifetab MD 98625 (S7852). Net als zijn voorganger, de Lifetab MD 98641 (E10320) die drie weken eerder verkocht werd (zie ons artikel “Goedkope tablet met verbeterde kijkhoek bij Aldi”), is het een tablet met ips-scherm. Dat vergroot de kijkhoek zodat ook twee of meer personen tegelijkertijd naar het scherm kunnen kijken terwijl ieder toch dezelfde kleuren bij eenzelfde helderheid waarneemt.

De krachtbron van deze tablet is opnieuw de ARM Cortex A9 Quad Core-processor (de RK3066 van Rockchip) die werkt aan 1,61 GHz. Het is een CPU die Medion de laatste tijd geregeld in zijn tablets gebruikt en zijn deugdelijkheid bewezen heeft.

19,9 cm/7,85" multi-touch scherm met 1.024 x 768 pixels
19,9 cm/7,85″ multi-touch scherm met 1.024 x 768 pixels

Het werkgeheugen van 1 GB DDR3 is hetzelfde als gewoonlijk, net als het intern geheugen van 16 GB, met microSD-/microSDHC-/microSDXC-geheugenkaarten uit te breiden tot 32 GB. Opgelet: de reclame stelt dat je het geheugen kunt uitbreiden tot 64 GB, maar dat blijkt niet te kloppen. Het toestel herkent gewoonweg geen geheugenkaartjes van 64 GB.

Een ligplaats voor een simkaart ontbreekt ook weer bij deze tablet – je kunt dus niet rechtstreeks het 3G of 4G netwerk op. Dit minpuntje omzeilt de reclame heel handig door dit tablet als een “wifi-tablet” te promoten. Gelukkig is WiFi tegenwoordig zowat alomtegenwoordig.

Een HDMI aansluiting ontbreekt
Een HDMI aansluiting ontbreekt

Tot zover dus niets nieuws. Wel ongewoon zijn de afmetingen en de resolutie van het scherm. Het is een 19,9 cm/7,85″ multi-touch scherm met 1.024 x 768 pixels. Dat is een 4:3 verhouding die we bij Aldi-Medion nog niet eerder zagen.

Ten onrechte noemt de reclame dit een HD-scherm. Het is immers al zeker geen Full HD (1.920 x 1.080 pixels) en zelfs geen HD-Ready (720p). Verticaal zijn hiervoor wel de vereiste 720 pixels aanwezig, maar door de 4:3 verhouding kom je horizontaal niet meer aan de benodigde 1.280 pixels.

Bijkomend probleem: de Lifetab MD 98625 (S7852) heeft geen hdmi-aansluiting. Aansluiten op je HD monitor of televisie zit er dus niet in. Een micro-USB 2.0 aansluiting is wel voorzien.

Positief is de aanwezigheid van een gps-sensor. Je kunt deze tablet dan ook als een navigatie-apparaat gebruiken of een positiebepaling aan je foto’s meegeven. Nu we het toch over foto’s hebben: de Lifetab MD 98625 (S7852) heeft een 2 megapixel camera aan de voorkant en een 5 megapixel camera aan de achterkant.

Al even verrassend als de gps-sensor is de infraroodzender. Hiermee verander je je tablet in een universele afstandsbediening. Wacht toch nog even vooraleer je de oude afstandsbedieningen in de vuilbak gooit, want de benodigde apps schijnen nog niet allemaal ter beschikking te staan.

Tot slot halen we toch even aan dat Medion als besturingssysteem de recentste versie van Android installeerde: versie Android 4.4 KitKat.

Besturingssyteem: Android 4.4 KitKat, genoemd naar…?
Besturingssyteem: Android 4.4 KitKat, genoemd naar…?

Zoals gewoonlijk voor deze previews vind je een volledig overzicht van de eigenschappen van dit toestel in een technische fiche in pdf-formaat via deze link:  Technische fiche Medion Lifetab MD98625 S7852.

Conclusie
De Medion Lifetab MD 98625 (S7852) kost slechts 149,- euro. Toch krijg je hiervoor een erg volledig uitgerust tablet in handen. Wij betreuren wel twee minpuntjes: het ontbreken van een ligplaats voor een simkaart en het ontbreken van een hdmi-aansluiting. Het is toch wel leuk je foto’s per direct op je tv te projecteren. Kan je met die omissie leven, dan biedt Aldi hier voor weinig geld een mooie minitablet aan.
Adviesprijs
€ 149
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën België, Distributeurs
Naar begin pagina.

27 REACTIES

 1. Ik ben in het bezit van een tablet Medion Lifetab E10320. Deze is niet voorzien van een simkaart.
  Is er een andere manier om hier een simkaart op aan te sluiten en te gebruiken voor mobiel internet?

  • Je zou kunnen gebruik maken van Tethering. Tethering in draadloze communicatie is de mogelijkheid om een apparaat zonder internetverbinding (zoals desktop, notebook, laptop of, in jouw geval, tablet) aan te sluiten op een mobiel apparaat (zoals gsm of pda) met mobiel internet om zo toegang tot internet te verschaffen aan het apparaat zonder internetverbinding.
   Hoe je dat precies moet doen vind je op het internet, (o.a. op youtube) google gewoon “Tethering”. Let wel op als je Thetering gebruikt in het buitenland, je betaalt per minuut!

 2. Hoi, heb er ook eventjes best wel leuk ding, nu via YouTube kan ik zonder probleem filmpjes bekijken. Maar filmpjes via facebook lukt niet. Hoor wel gelijk maar zie niks. Hoe los ik dit op? Bedankt xxx sarita

 3. heb in mei 2014 de tablet MD98625 gekocht gewoon rommel.
  heb nog 75 % op batterij toestel valt uit moet 3 uur weer laden voor hij aangaat.
  Vorige week een vlek onder mijn scherm en nu komt het scherm los van het tablet. Heeft vanaf dag 1 in de beschermhoes gezeten speciaal erbij gekocht maar die 15 euro had ik ook beter gespaard.
  Contact opgenomen met medion geen garantie zeggen ze hoe kunnen zei dit beoordelen van een foto of dit een fabricagefout is maar krijg maile terug dat ik telefonisch contact kan opnemen voor verdere info daar zeggen ze je moet een ander nummer bellen en zo zonder iets kost het al 30 euto analyse kosten garantie noemen ze dit schande voor mij niets meer van medion

 4. Hallo ik heb sinds mei vorig jaar ook deze kleine handige tablet gekocht bij Al di
  ( past perfect in een dames handtas)
  Heeft altijd goed gewerkt maar nu heb ik sinds kort een probleem met het opladen ervan : het duurde soms 3 dagen eer hij 100% opgeladen is ttz : hij gaat redelijk vlot tot op 60% de overige 40% duurt soms 2 dagen …. daarna is hij na een uurtje alweer ” plat”
  Ik heb al gebrobeerd met de adapter van mijn buurvrouw die identiek hetzelfde toestel heeft maar daar laadt hij ook niet mee op
  Ik heb dus het vermoeden dat het niet aan de adapter ligt maar aan het toestel zelf
  Kan iemand me zeggen hoe ik het beste oplaadt ? met het toestel “aan” of “uit” ?
  Graag zou ik weten of er nog mensen zijn die dit voor hebben ?

 5. Hallo,
  heb net een micro sd kaart gekocht bij het insteken van sd kaart valt steeds de lifetab e10320 uit.Ik heb ook nog het vorige model van lifetab md99000 en daar heb ik geen probleem mee.Wat is er mis?!

 6. Op facebook krijg ik bij het bekijken van filmpjes, download flash player. Maar hier krijg ik dan not supported by your device. Dit had ik niet met vorige basis toestellen. Is dit een stap terug of is er een oplossing voor?
  MVG

 7. mijn broertje is al enige tijd aan het sparen voor een tablet, nu hebben wij vandaag deze tablet aangeschaft en blijkt de verbinding om de haverklap te verbreken… Ligt dit aan de instellingen, is er een aansluiting verkeerd of heeft het te maken met ons netwerk? (dit lijkt mij onwaarschijnlijk want op dit netwerk, werken 7 smartphones en 3 computers zonder problemen) iemand enige idee of er een oplossing hiervoor is ?

  ik hoor het graag

  • Normaal is dat zeker niet. Ik zou eerst eens proberen op een ander publiek netwerk (station, bibliotheek,…). Is de verbinding daar stabiel, is er iets mis met je netwerk. Valt de verbinding daar ook om de haverklap uit, is er iets mis met je toestel: terug naar de winkel!

 8. Ik heb met deze tablet door Duitsland gereden en wist op elk moment waar ik zat. De GPS werkt dus wel degelijk. Het duurt wel een tijd tot hij zijn locatie vind, maar dit is bij andere GPS toestellen ook.

 9. Hoi , inderdaad ik kan ook geen apps ( niets ) op micro SD kaart plaatsen .
  Voor de rest werkt het toestel zeer goed .

 10. De hoesjes waren in verschillende kleuren, samen te koop met tablet, in aldi voor 14.95 euro. Misschien hebben ze er nog!!

 11. Het geheugen is helaas niet uit te breiden met een SD kaartje omdat geen enkele app erop schrijven kan. Aleen lezen gaat. Heeft iedereen hier last van?

   • Ik zei SD kaartje maar bedoelde natuurlijk micro SD kaartje. Die hebben geen lipjes. Nee dit is ernstig. Sinds KitKat mogen apps alleen nog maar in een app specifieke directory op een micro SD kaart schrijven. Niet meer overal op de kaart zoals dat altijd mocht. Maar deze tablet creërt niet zo’n app specifieke directory op de kaart. Voor geen enkele app. Dus apps kunnen er niets mee. Een USB stick kun je via OTG wel aansluiten maar je fotos of documenten dan op de stick schrijven gaat ook niet. Je kunt alleen van de stick lezen. Van Google KitKat mag het wel maar Medion heeft het om een of andere reden uitgeschakeld. Wat ik trouwens in je antwoord mis of jezelf geprobeerd hebt op een kaartje te schrijven. Zouden anderen hun ervaringen hier willen publiceren?

 12. Ik heb contact opgenomen met medion en dit is hun antwoor:
  U kunt de GPS inschakelen door de onderstaande stappen te doorlopen:
  – ga naar instellingen
  – klik op Locatie
  – klik op modus
  – klik de optie aan welke voor u van toepassing is

  Mocht u gebruik willen maken van wifi, GPS en mobiele netwerken, dan raden wij u aan de bovenste optie te kiezen.
  Nu heb ik navfree geinstaleerd en schijnt te werken

 13. Ik heb ook het probleem met de GPS. Alleen weet ik wel dat deze de eerste keer het wel deed. Dit zowel in google maps als navfree. Ik doe dit toestel eerstdaags terug want dit was DE reden om dit toestel te kopen.

 14. Heb recent het bovenbeschreven tablet aangekocht, doch de gps-sensor voor navigatie werkt niet.
  Heb navfree ( ook andere gratis navogatiesystemen)geinstalleerd, doch geen gps- signalen. Gps test gedaan(via een app), en krijg melding dat er geen gps beschikbaar is. Waarom dient deze gps-sensor dan ???
  graag uitleg van de werking ervan

  • In kleine lettertjes staat er bij deze tablet in voetnoot bij de gps-sensor: “wordt niet door alle applicaties ondersteund”. Herkent Google Maps (een native Android-app) de gps sensor wel? Je bent niet de enige die problemen meldt met de gps-chip in deze tablet. Ook deze Duitse reviewer kreeg de gps niet aan de praat… “Allerdings scheint das GPS Modul irgendwie ein Problem zu haben. Selbst nach mehreren Minuten unter freien Himmel, war kein vernünftiges Signal vorhanden. Da werde ich nochmal genauer nachschauen.” Als DiskIdee vinden we het erg frustrerend dat Aldi/Medion ons geen review-exemplaren van zijn toestellen ter beschikking stelt. Dat zou ons toelaten dit soort zaken zelf uit te zoeken en er eventueel voor te waarschuwen. Nu kunnen we alleen maar afgaan op de beschrijving die Aldi zelf geeft op zijn site en er onze commentaar op geven in de vorm van een “preview”, wat uiteraard niet hetzelfde is als een echte test. Sowieso, als Aldi belooft in zijn brochures en reclames dat deze tablet een gps heeft dan moet die ook gewoon werken. Als die niet werkt en het gaat niet om een exemplarische fout dan is het onwaarachtige reclame. In beide gevallen heb je in elk geval wettelijk recht op je geld terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.