Home Hardware

Goedkope tablet met verbeterde kijkhoek bij Aldi

11
366
Tablets verkopen blijkbaar goed bij Aldi, zowat om de twee maanden ligt er een nieuw model in de rekken. Op woensdag 23 april 2014 kan je in de Belgische filialen de Medion Lifetab MD 98641 (E10320) Android-tablet kopen aan 189,- euro.

Deze 10,1 inch (25,7 cm) tablet is geen spectaculaire vernieuwing in het Medion Lifetab gamma. Uiterlijk lijkt hij als twee druppels water op de Lifetab MD 98516 (E10316) die op 7 december 2013 in Nederland en vier dagen later ook in België te koop was. Een preview ervan vind je in het artikel “Belgen betalen 20 euro meer voor Aldi-tablet”.

Brede kijkhoek, helder beeld

Brede kijkhoek, helder beeld (© ; licentie: )

Het nu aangeboden model heeft overigens ook dezelfde krachtbron (een ARM Cortex A9 Quad Core-processor, de RK3166 van Rockchip) die werkt aan 1,6 GHz.

Ook het werkgeheugen van 1 GB DDR3 is hetzelfde gebleven, net als het intern geheugen van 16 GB, met microSD-/microSDHC-/microSDXC-geheugenkaarten uit te breiden tot 64 GB.

Zelfs het besturingssysteem bleef ongewijzigd Android 4.2 Jelly Bean, terwijl intussen de nieuwere versie Android 4.4 Kitkat toch al een tijdje op de markt is.

 
Nieuwigheden

Toch zijn er een aantal niet onbelangrijke vernieuwingen.

Het scherm van de Lifetab MD98641 (E10320) is een multitouch screen van het AHVA display (Advanced Hyper Viewing Angle) met IPS-technologie. Dat houdt in dat het helderder zou moeten zijn en een bredere kijkhoek heeft, zodat je geen kleurenshift krijgt wanneer je schuin op het tablet kijkt. De resolutie blijft 1.280 x 800 pixels, wat dus geen full HD is, maar wel HD Ready.

Nieuw: een 5 megapixel rugcamera

Nieuw: een 5 megapixel rugcamera (© ; licentie: )

De eerste Lifetab tablets moesten het stellen met een povere 0,3 MP webcam aan de voorkant en 2,0 MP camera aan de achterkant. Het vorige model bracht al een fikse verbetering met zowel voor- als achteraan een 2,0 MP camera. In het nu aangeboden model gaat Medion nog een stap verder: achteraan werd nu een 5,0 MP camera ingebouwd!

Goed om weten: de reclame beweert dat de Li-ion batterij 6 uur meegaat – testen in de Duitse pers melden dat die batterij het maar liefst 14 uur volhoudt. Toch wel een belangrijk verschil!

Micro HDMI, micro USB 2.0 met USB-hostfunctie, microSD-/SDHC-/SDXC—kaartlezer en Audio-Out

Micro HDMI, micro USB 2.0 met USB-hostfunctie, microSD-/SDHC-/SDXC—kaartlezer en Audio-Out (© ; licentie: )

 
Prijs

De vorige tablet kostte in België 199,- €, waar hij in Nederland slechts 179,- € kostte. De huidige tablet is voor de Belgische consumenten 10,- € goedkoper: slechts 189,- €. Of deze tablet ook in Nederland verkocht gaat worden en aan welke prijs weten we momenteel nog niet, maar in Duitsland is hij in ieder geval nog steeds goedkoper: 179,- €.

De technische fiche van de Medion Lifetab MD98641 (E10320) in PDF formaat vind je in dit pdf-document: Technische fiche Medion Lifetab MD 98641 E10320.

Conclusie
Voor 179,- euro krijg je met de Medion Lifetab MD98641 (E10320) een mooie tablet in handen. Ten opzichte van de duurdere modellen zien we twee beperkingen: er is geen ligplaats voor een simkaart – je kunt dus niet rechtstreeks het 3G of 4G netwerk op – en er zit geen GPS module in. Is dat voor jou belangrijk, dan moet je elders gaan zoeken. Kan je daar mee leven, dan is deze aanbieding zeker het overwegen waard.
Adviesprijs
€189
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

11 REACTIES

  1. Ik ben het volledig eens met vorige reacties. deze tablet is zodanig traag dat je er de moed bij verliest .
    NOOIT MER KOOP IK DAAR NOG ZULKE BROL !!!

  2. Nooit van mijn leven koop ik nog Medion tablet!!!
    Na problemen met opladen in garantieperiode kreeg ik mijn tablet E10320 “hersteld” terug. Wauw, wat een verbetering! Nu is hij nog sneller plat. Geeft er gewoonweg zonder reden de brui aan en mag je heropstarten. En als hij bruikbaar is hij nog trager dan een slak.
    Schandalig dat men dit op de markt mag brengen. Nooit meer!!!

  3. Kan dit ding tegen de muur kwakken.
    Voortdurend problemen.
    Bvb : als je een tijdje aan het surfen bent en je emails wil lezen zegt ie : KAN GEEN VERBINDING MET DE SERVER MAKEN.
    Heb op dat moment toch volle ontvangst !

  4. Beste
    Ik heb ook veel spijt van deze aankoop lifetab e10320
    Hij is echt heel heel traag echt dat werkt op je zenuwen, ook facebook kan hij niet aan
    Heb een smartfone een Nokia lumia 520 dus de goedkoopste versie en deze doet het zelf veel beter.
    Mocht ik de keuze krijgen om hem terug binnen te doen bij Aldo zou het direct doen
    Dit is eerste klas rommel
    Nooit koop ik nog media toestellen bij Aldi
    Ben dus een heel ontevreden 50 jarige klant

  5. Mijn tablet is zo traag dat ik er depressief van word. Als ik yelo tv wil openen komt er constant op dat ik daarvoor een internetverbinding moet hebben terwijl ik maximum internetverbinding heb. Ik ben het ermee eens dat het dikke brol is en weggesmeten geld.

  6. Ik heb en tijdje geleden en tablet gekocht er is en barst in me scherm van me tablet en vind geen scherm om de bestellen model E10320 10 inch

  7. Ik heb een Medion tablet gekocht en ik heb er veel spijt van gehad. Het ding liep om de haverklap vast. De wifi ontvangst was abominabel, video’s bleven altijd hangen om dan dan wel of niet verder te gaan, daar viel geen pijl op te trekken. De accuduur was ook heel beperkt en tenslotte had het ding geen GPS. Ik heb voor een paar tientjes meer een Samsung galaxy tab 10.1 gekocht, wat een verschil. Stabiel systeem, goede ontvangst, geen vastlopers meer een accuduur van 6 tot 7 uur, gps en veel dunner en lichter. De Medion tablet kostte niet veel maar dan heb je ook niks. gezien het grote verschil in kwaliteit en het kleine verschil in prijs met een andere kwalitatief goede tablet zou ik met een grote boog om deze Medion heen lopen.

    • Ik heb mij ook laten verleiden door al het goede dat ze hebben geschreven over deze tablet en inderdaad ik heb er ook al veel spijt van gekregen, ik heb net hetzelfde voor als de persoon hier boven.
      Ik overweeg om ze gewoon terug te sturen met nen goeie brief er bij.zo nen brol, trekt op niets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.