Budget-smartphone met vier processorkernen

0
56
De Desire 310 is de nieuwe budget-smartphone van HTC. Deze budgettelefoon heeft een quad-coreprocessor en draait Android 4.2 op een 4,5-inch scherm.

De nieuwe budget Android 4.2 “Jelly Bean”-smartphone van HTC heeft een adviesprijs van slechts €169. Voor dat geld biedt het apparaat een 1,3 GHz Cortex-A7 quad-coreprocessor van MediaTek, 1 GB werkgeheugen, 4 GB opslagruimte en een micro-sd-sleuf om die ruimte met maximaal 32 GB uit te breiden.

Het 4,5-inch scherm heeft een resolutie van 854 x 480 pixels en een pixeldichtheid van 218 ppi.

Op de voorkant zit een vga-chatcamera, terwijl de achterkant een digitale camera herbergt met een resolutie van 5 megapixels, waarmee je ook Full HD 1080p video kunt opnemen. Een led-flits ontbreekt evenwel.

Wel aanwezig zijn een Bluetooth 4.0, WiFi 802.11b/g/n, a-gps met glonass-ondersteuning en een normale sim-sleuf.

HTC Desire 310

HTC Desire 310 (© ; licentie: )

De 2000 mAh Lithium-ion batterij houdt het volgens de fabrikant tot 852 uur uit in standby en tot 11 uur wanneer de smartphone actief wordt gebruikt.

De Desire 310 heeft het HTC BlinkFeed thuisscherm van de duurdere HTC One. Op dit nieuwe thuisscherm vind je updates van alle populaire sociale netwerken en nieuwssites. Via de Offline Reading app kun je tot 120 artikels downloaden via WiFi en daarna lezen op locaties waar er geen internetverbinding beschikbaar is. En met Videohoogtepunten kun je je eigen foto’s en video’s van een gebeurtenis samenvoegen tot video’s met willekeurige muziek en visuele effecten die je zelf kiest. Je hebt daarvoor geen aanvullende software meer nodig.

Deze budget-smartphone meet 132,4 x 68 x 11,3 mm en weegt 140 g. De HTC Desire 310 ligt begin april bij ons in de winkels.

Foto van HTC
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTelescopen en verrekijkers van Swarovski aan iPhone koppelen
Volgend artikelSynology NAS’en massaal gehackt: DSM dringend upgraden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.