Teksten scannen en snel herkennen

2
81
De Russische leverancier van oplossingen voor documentherkenning ABBYY introduceert FineReader 12. Belangrijkste vernieuwing, naast de gebruikelijke snelheids- en accurratesse-verbeteringen, is de mogelijkheid om gescande teksten in de achtergrond te herkennen terwijl ze geopend zijn voor controle en verbeteringen.

FineReader van ABBYY is Windows-software voor het omzetten van documenten in bewerkbare en doorzoekbare elektronische bestanden door middel van optische karakterherkenning of ocr. Versie 12 ondersteunt 190 talen en combinaties daarvan. Het kan zelfs complexe gescande documenten in hun oorspronkelijke computeropmaak herstellen, met behoud van koppen, voetnoten, paginanummers en inhoudsopgave.

Nieuw is dat de documentherkenning en -conversie van grote documenten voortaan in de achtergrond kan gebeuren. De gebruiker krijgt direct toegang tot het document en kan al bepaalde correcties of handelingen uitvoeren terwijl de ocr in de achtergrond verder gaat.

Ook is het mogelijk een onderdeel van een tekst zoals een tabel of grafiek te kopiëren in leesbaar computerformaat zonder dat het volledige document eerst herkend hoeft te worden.

Dankzij de verbeterde ABBYY Camera OCR kunt u ook digitaal gefotografeerde originelen omzetten in leesbare computerbestanden.

De nauwkeurigheid van de herkenning van grafieken en tabellen werd met dertig à veertig procent verbeterd. De nieuwe versie kan gekleurde stempels en penstrepen automatisch verwijderen uit gescande of gefotografeerde originelen.

Abbyy FineReader 12

Abbyy FineReader 12 (© ; licentie: )

 

Herkende documenten kunt u voortaan ook in de cloud opslaan of openen. FineReader 12 ondersteunt daarbij Google Drive, Dropbox, OneDrive, Microsoft SharePoint Online en Office 365.

De Corporate-versie heeft een verbeterde “Hot Folder”-functie. Documenten die in die folder worden gekopieerd, worden automatisch geconverteerd en van een standaardnaam voorzien.

ABBYY FineReader 12 is ook volledig compatibel met Windows 8 en kan dus ook met aanraakschermen bediend worden.

De Professional versie van ABBYY FineReader 12 is al verkrijgbaar voor €129 of €89 voor een upgrade vanaf minstens versie 6, terwijl de duurdere Corporate versie later dit jaar beschikbaar zal zijn. Systeemvereisten zijn een pc met een 1 GHz of hoger processor, minstens 1 GB werkgeheugen of 1,5 GB voor een multiprocessor pc en een twain- of via-compatibele scanner of multifunctional. De software werkt vanaf Windows XP.

Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTweede generatie Chromebooks werkt 8,5 uur op volle batterij
Volgend artikelOpslagruimte van Android-telefoon zonder uitbreidingssleuf toch uitbreiden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Bij sommige software vraag je jezelf af waarom het word door ontwikkeld omdat het enkele versie geleden al de perfectie heeft gehaald. Er moet natuurlijk wel geld op de plank komen bij een bedrijf maar voor veel gebruikers heeft het al sinds versie 9 weinig zin om te upgraden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.