Bridge camera met optische superzoom

0
43
De nieuwe Cyber-shot DSC-H400 bridge camera van Sony heeft een optische zoom met een bereik van 63x. Optische beeldstabilisatie zorgt voor haarscherpe close-ups, aan een resolutie van 20,1 megapixels. Daarnaast is er nog een 126x digitale zoom.

De verkoop van digitale camera’s daalt door de populariteit van de smartphone. Dus moeten fabrikanten hun producten constant vernieuwen. Bijvoorbeeld door een bridge camera te voorzien van een optische zoom met een superbereik van 63x, zoals bij de nieuwe Sony Cyber-shot DSC-H400. Het is volgens Sony de krachtigste optische zoom ooit op een compactcamera.

De zoom is equivalent aan een brandpuntafstand van 24,5 tot 1550 mm op het 35 mm-formaat (F3,4 tot F6,5, bij een brandpuntafstand van 4,4 tot 277mm) en reikt van groothoek tot supertele. Optische StreadyShot zorgt voor stabiele beelden bij groot zoombereik. De ISO-fotogevoeligheid varieert van 80 tot 3200 ISO.

De Cyber-shot H400 maakt foto’s met een resolutie van 20,1 megapxiels en HD video’s met een resolutie van 720p. De batterij kan wanneer ze vol is ongeveer 300 foto’s maken.

Sony Cyber-shot DSC-H400

Sony Cyber-shot DSC-H400 (© ; licentie: )

Met zijn afmetingen van 129,6 mm x 95,0 mm x 122,3 mm blijft de Cyber-shot H400 erg compact. De camera weegt 655 gram inclusief batterij en Memory Stick DUO.

De DSLR-achtige behuizing heeft een ergonomische vormgeving en de elektronische zoeker brengt alles duidelijk in beeld, ook als je in de volle zon werkt. Op de achterkant zit er ook een Sony ClearPhoto 4:3 lcd-scherm met een schermdiagonaal van 3 inch (7,5 cm), dat 480.000 pixels weergeeft.

De DSC-H400 herkent automatisch een hele reeks opnametypes en zorgt voor de juiste belichting en andere instellingen.

De Sony Cyber-shot DSC-H400 bridge camera ligt vanaf april in de winkels voor een adviesprijs van 298,89 euro.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCompacte Android-smartphone met quad-core processor
Volgend artikelPrijskwaliteit Android-tablet opnieuw in Nederlandse Aldi
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.