Regel je verwarming via smartphone of tablet

0
Het Franse bedrijf Netatmo brengt zijn draadloze smartphone- en tablet-thermostaat nu ook bij ons op de markt. De slimme warmteregelaar kreeg een hip design mee van de Franse ontwerper Philippe Starck.

Netatmo beweert dat je tot 25% op je verwarmingskosten bespaart met zijn Thermostat for Smartphones, die vanaf nu ook in ons land verkrijgbaar is. Deze slimme WiFi-thermostaat leert jouw gewoontes en past de temperatuur in huis daaraan aan. Bovendien kun je je verwarming vanop afstand regelen via je Apple- of Android-smartphone of -tablet. Via de app kun je ook statistieken opvragen over je verbruik. De app kan meerdere thermostaten tegelijk bedienen.

De Thermostat for Smartphones heeft een minimalistisch design waar de bekende Franse ontwerper Philippe Starck voor verantwoordelijk is. Op een e-inkscherm wordt de temperatuur getoond, die je kunt verhogen of verlagen door op de rand van de thermostaat te drukken. De rest regel je met de app. Het apparaat wordt bovendien geleverd met wisselbare randjes in vijf verschillende kleuren.

Netatmo Thermostat for Smartphone

Netatmo Thermostat for Smartphone (© ; licentie: )

 

De thermostaat is compatibel met de meeste installaties en kun je zelf in minder dan tien minuten installeren. Je kunt overigens op de website van Netatmo controleren of de thermostaat bij jouw installatie past. Op de website vind je ook installatievideo’s en handleidingen.

De Netatmo Thermostat app is beschikbaar voor Apple iOS (iPhones vanaf versie 4, iPads vanaf versie 2 en iPod Touch van de laatste generatie) en voor Google Android 4.0 of hoger.

De Netatmo Thermostaat werkt als een klassieke aan/uit regelaar en ondersteunt dus niet het OpenTherm-protocol dat bij moderne verwarmingsinstallaties vaak wordt gebruikt voor de communicatie tussen cv-ketel en thermostaat. Maar dat hoeft niet perse een nadeel te zijn, aan/uit werkt mogelijk even goed, afhankelijk van hoe slim de thermostaat zelf is. Bij twijfel vraag je best toch eens na bij je cv-installateur of deze slimme thermostaat echt bruikbaar is op jouw specifieke installatie. Mogelijk moet je cv-installatie anders afgesteld worden om optimaal samen te werken met deze nieuwe thermostaat.

De Netatmo Thermostat for Smartphones kost €179.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.