Honeywell evohome intelligente draadloze thermostaat

Verwarming in elke kamer draadloos regelen

0
Thermostatenfabrikant Honeywell introduceert de evohome, een combinatie van draadloze verwarmingsregelaar, thermostaatkranen en smartphone-apps waarmee je de verwarming in huis in elke kamer apart kunt regelen.

Honeywell evohome is een slimme, zonegebaseerde thermostaat waarmee je de temperatuur in maximaal twaalf aparte zones vanop afstand kunt regelen en programmeren. Het systeem is slim omdat het ook leert hoe je huis afkoelt en opwarmt gedurende de seizoenen en de centrale verwarming in huis automatisch daaraan aanpast.

Via de evohome-app, die verkrijgbaar is voor Apple iOS en Google Android, kun je de verwarming ook vanop afstand regelen en bijvoorbeeld de verwarming inschakelen wanneer je onverwacht vroeger thuiskomt.

De draadloze thermostaat met zoneregeling zelf is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft een aanraakscherm. Het startsysteem is geschikt voor één zone en bestaat uit de draadloze thermostaat en één radiatorregelaar. Dit startpakket kost €361,79.

Honeywell evohome draadloze thermostaat
Honeywell evohome draadloze thermostaat

 

Bijkomende radiatorregelaars kun je verkrijgen voor €90,75. Je kunt tot twaalf radiatorregelaars bedienen met de draadloze evohome thermostaat.

Elke radiatorregelaar regelt niet alleen de warmtetoevoer naar de radiator, maar meet ook permanent de kamertemperatuur. Die gegevens kun je bekijken en programmeren op de draadloze thermostaat of met de evohome-apps. Op die manier verwarm je geen kamers die je niet gebruikt en bespaar je energie.

Het evohome-systeem is vanaf april in ons land verkrijgbaar. De iOS- en Android-apps kun je gratis downloaden.

Evohome lijkt behoorlijk duur, maar Honeywell wijst erop dat je volgens Brits onderzoek tot 40% op je verwarmingskosten kunt besparen met dit systeem. Als die bewering klopt, zou je de kostprijs er vrij snel moeten kunnen uithalen. Omdat het systeem draadloos werkt, hoe je geen draden te trekken of kapwerken uit te voeren om het te installeren, al gebeurt de installatie in principe wel door een erkende Honeywell-installateur.

Foto van Honeywell
Categorieën Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.