Nano-adapter voorziet Android-tablet van meer geheugen en aansluitingen

0
58
De Nano USB Drive van flashgeheugenspecialist Verbatim is een kleine adapter waarmee je zowel het geheugen als de aansluitmogelijkheden van een Android-tablet of -smartphone uitbreidt.

De Store ‘n’ Go Nano USB Drive van Verbatim bestaat in capaciteiten van 8GB (€9,99), 16GB (€15,99) en 32GB (€27,99) en past via de meegeleverde Micro USB 2.0 Adapter in de micro usb-aansluiting van de meeste Android-tablets en -smartphones. De drive is niet groter dan een muntstuk van 1 euro (27,15 x 17,11 x 9,11 mm) en weegt slechts 3 gram.

 

Verbatim nano usb drive

Verbatim nano usb drive (© ; licentie: )

De drives hebben een maximale leessnelheid tot 10 MB/sec en een maximale schrijfsnelheid tot 3 MB/sec.

De Nano USB Drive wordt geleverd met een Micro USB Adapter die compatibel is met de USB ‘On The Go’ (OTG)-specificatie. In de veronderstelling dat je Android-apparaat OTG ondersteunt, kun je de adapter ook gebruiken om externe usb-schijven, -muizen, en -toetsenborden aan te sluiten. Dankzij de OTG-adapter kun je bijvoorbeeld eenvoudig foto’s direct van je digitale camera van en naar je Android-apparaat kopiëren.

Eerder al bracht Verbatim Store ‘n’ Stay Nano USB-drives met dezelfde capaciteiten op de markt. Maar die piepkleine drives zijn bedoeld om permanent aangesloten te blijven op het Android-apparaat. De Store ‘n’ Go Nano Drives die nu worden geïntroduceerd zijn bedoeld om bestanden snel van het ene apparaat op het andere over te dragen. Uiteraard kun je het Nano USB-station ook als standaard opslagapparaat gebruiken als je dat wenst.

Verbatim geeft een beperkte levenslange garantie op de Store ‘n’ Go Nano USB drives. Gegevens die je op de drives opslaat, blijven gegarandeerd 10 jaar leesbaar.

Verbatim introduceert ook een nieuwe MediaShare Wireless-app voor Kindle en voor iOS- en Android-apparaten. De app werkt samen met de in juli geïntroduceerde MediaShare Wireless, een draagbaar apparaat dat tegelijkertijd met vijf mobiele toestellen een draadloze verbinding kan maken om media te bewaren en te streamen.

Foto van Verbatim
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelVerbeterde Touch 10 minilaptop bij Aldi
Volgend artikelHD-bewakingscamera detecteert lichaamswarmte
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.