Kleine Panasonic-tablet kan tegen stootje

0
75
Panasonic Computer Product Solutions pakt uit met een 7 inch-tablet met Windows 8.1 Pro. De Toughpad FZ-M1 heeft een robuuste uitvoering en is bedoeld voor professioneel gebruik buitenshuis.

Panasonic Computer Product Solutions, fabrikant van robuuste draagbare apparaten voor professionals, introduceert de eerste mini-tablet met Windows 8.1 Pro. De Toughpad FZ-M1 overleeft een val vanop 1,5m en is bestand tegen water, stof en extreme temperaturen volgens de IP65 standaard. Toch weegt deze kleine tablet maar 540 gram en is hij slechts 18mm dun.

Deze robuuste mini-tablet heeft een energiezuinige 4de generatie Intel Core i5 4302Y-processor met Intel vPro en Intel HD Graphics 4200 en kan dus de volwaardige versie van Windows 8.1 draaien. Door het lage energieverbruik van de cpu gaat de accu langer mee (tot wel 8 uur), maar is er ook geen ventilator meer nodig, zodat de tablet fluisterstil zijn werk doet. Overigens kunnen bedrijven die dat wensen de Toughpad FZ-M1 ook nog met Windows 7 verkrijgen.

Panasonic ToughPad FZ-M1

Panasonic ToughPad FZ-M1 (© ; licentie: )

De Toughpad FZ-M1 heeft 4GB RAM (uitbreidbaar naar 8GB) en een SSD van 128 GB (optioneel 256GB).

Het capacitieve aanraakscherm met een resolutie van 1200×800 pixels biedt een hoge helderheid en herkent tien gelijktijdige vingeraanrakingen (“ten finger multitouch”). Voor en achter zijn er digitale camera’s voorzien.

Standaard aansluitingen zijn USB 3.0, MicroSD, Headset, DC-In, Bluetooth 4.0 en MicroSIM. Naast de standaard aanwezige WiFi kun je ook mobiele verbindingen maken met de optioneel in te bouwen Gobi 5000 4G/LTE- en GPS-module. Via de uitbreidingsmodule kun je ook nog naar keuze Mini-Serial, LAN, NFC, smartcard, 1D/2D-barcodes, UFH RFID en hot-swappable batterijen integreren.

Als extra zijn een desktop cradle, voertuigdocks, multi batterij-opladers, draagriemen, draagtassen en een passieve stylus verkrijgbaar.

Alle technische details van de FZ-M1 vind je op de website van Panasonic Toughpad. Prijzen werden niet medegedeeld.

Vorig artikelToshiba lanceert eerste Google Chromebook
Volgend artikeliPad-app brengt ‘Hebben olla vogala’ tot leven
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.