Aldi zet ultra-zuinige desktopvervanger met touchscreen in de rekken

43
Op 04 december 2013 lag er een desktop vervangende laptop (de Medion Akoya MD 99280 (P7628) in de Nederlandse Aldi-winkels. Donderdag 2 januari 2014 zijn de Belgen aan de beurt met de Medion Akoya MD 99310 (E7226T). Maar deze twee laptops hebben niet veel gemeen, te beginnen met de prijs: de Belgische laptop is met zijn 499,- € liefst 100,- € goedkoper! Update 2/1/2014: vanaf 8 januari ligt deze pc ook in de Nederlandse Aldi-rekken.

Wat de “Nederlandse” MD 99280 van begin december en de “Belgische” MD 99310 van begin januari wel gemeen hebben, zijn hun enorme afmetingen. Het zijn immers allebei uit de kluiten gewassen laptops die we niet voor niets “desktopvervangers” noemen.

Aldi Medion Akoya MD 99310 (E7226T)

Aldi Medion Akoya MD 99310 (E7226T) (© ; licentie: )

De Akoya MD 99310 (E7226T) heeft een schermdiagonaal van 17,3 duim (43,9 cm), meet 423 x 34-37 x 281 mm en weegt 3,16 kg, inclusief de accu, maar zonder draagtas, muis, lader enzovoort. Het kerstkindje woog waarschijnlijk minder.

Het is een multitouch-breedbeeldscherm laptop met led-backlight en een HD-ready resolutie van 1.600 x 900 pixels. In tegenstelling tot zijn Nederlandse evenknie kan je het Belgische scherm dus lekker met je vingers bewerken.

Hier past een eerste bemerking. De reclame zegt: “De notebook kan zonder muis en toetsenbord via touch worden bediend. Geniet van de vrijheid die u van de smartphone gewend bent”. Dat klopt weliswaar, maar het voordeel om met een half gestrekte arm op een virtueel klavier op het scherm te werken terwijl een echt klavier met touchpad sowieso vlak voor jou ligt ontgaat ons een beetje. Je kunt het echte klavier er immers niet afhaken, niet omplooien of thuis laten!

Desktop vervanger met touchscreen

Desktop vervanger met touchscreen (© ; licentie: )

 
Processor

Medion rustte de Akoya MD 99310 (E7226T) uit met een Intel Pentium N3250 processor. Je hoeft echt niet met schaamrood op de wangen toe te geven dat je daar nog nooit van gehoord hebt, want deze processor kwam pas een kleine maand geleden op de markt.

Blunder in de reclame

Blunder in de reclame (© ; licentie: )

Grappig detail: in de online reclame van Aldi/Medion kan je onder de rubriek Processor lezen: “De bewezen Dual Core-technologie met twee processorkernen kan meer en is bijzonder betrouwbaar”. Dat is dan heel spijtig, want de N3520 is geen Dual Core met twee kernen, maar een Quad Core, met vier kernen dus. Die werken aan een snelheid van 2,166 GHz.

Strikt genomen staat er nog een foutje in de reclame, want daar kan je lezen dat “dankzij de turbomodus de klokfrequentie indien nodig opgevoerd wordt tot 2,42 GHz”. De N3520 heeft namelijk geen Turbo Boost Technology aan boord, maar wel Intels Burst Performance Technology. Het resultaat van deze twee “Technologies” is evenwel identiek: onder bepaalde voorwaarden kan de snelheid van de processor opgedreven worden, in dit geval tot 2,42 GHz.

Aangezien deze processor nog zo recent is, zijn er momenteel zo goed als geen testresultaten over te vinden. Het is dan ook moeilijk om de te verwachten prestaties correct in te schatten. Als we vertrekken van het gegeven dat de Pentium N3520 de opvolger is van de Pentium N3510, maar met (op papier) toch wel verbeterde eigenschappen, dan zitten we halverwege in de lijst met Mid-Range CPU’s. Geen krachtpatser, maar ook geen instapmodelletje.

De grootste verdiensten van deze Pentium N3520 zijn een extreme zuinigheid (7,5 Watt!) én een sterk verbeterde hittebestendigheid. Dat bespaart op koeling, maar misschien leg je toch best een kussentje tussen je schoot en de schootcomputer, want warm wordt zo een processor toch.

De technische fiche van de Intel Pentium N3250 in PDF formaat vind je hier: Specifications Intel Pentium Processor N3520.

De Pentium N3250: een nagelnieuwe processor

De Pentium N3250: een nagelnieuwe processor (© ; licentie: )

 
Grafisch

Op grafisch vlak ga je van een kale reis thuiskomen. De Akoya MD 99310 (E7226T) moet het stellen met de in de CPU ingebakken Intel HD Graphics, gebaseerd op de technologie van de vorige Ivy Bridge generatie. Als je van spelletjes houdt ga je daar echt niet ver mee springen. Prima voor office-toepassingen, om te Internetten of om een filmpje te bekijken (maar denk er aan: het is geen full HD scherm). Fotobewerking zal ook wel lukken, zware bewerkingen zullen enkele seconden langer duren. Maar 3D games – vergeet dat liever.

De Nederlandse Akoya MD 99280 (P7628) had een Core I5 3230M processor waar de (veel betere) grafische component HD Graphics 4600 inzit, maar toch voegde Medion daar nog een grafische kaart NVidia GeForce GT 740M aan toe. Als je je dan afvraagt waarom de Belgische laptop wél een touchscreen heeft en toch 100,- euro goedkoper is dan de Nederlandse laptop, dan heb je hier het antwoord.

 
Batterij

Een volgend mogelijk pijnpunt is de batterij. In de lijst met specificaties kan je lezen dat er een “Li-ionaccu met 4 cellen” inzit. Dat is wel vreemd. In de ganse catalogus van de Medion Shop ga je geen enkele 17,3 duim laptop terugvinden met een batterij met 4 cellen, een dergelijke accu hoort eerder bij de kleine ultrabooks.

Met een erg groot scherm

Met een erg groot scherm (© ; licentie: )

Maar het zou kunnen, met de zuinige Pentium N3250 processor, de 4 GB werkgeheugen van het energiebesparende DDR3L type en het ontbreken van een echte grafische kaart. Misschien is dit een ultieme besparingsbron van Medion, of het is gewoon een drukfout.

Hoe dan ook, deze grote desktopvervanger is niet de geschikte laptop om in een overvolle trein op een half tafeltje te gebruiken, laat staan op een microscopisch klein vliegtuigtabletje. Hij hoort thuis op een stevige tafel – en dus waarschijnlijk in de buurt van een stopcontact. Nu is autonomie niet voor iedereen even belangrijk.

 
Verdere uitrusting

De verdere uitrusting is vrij standaard voor Medion, met toch enkele bemerkingen:

• Een zeer mooie hybride harde schijf van 1 TB met een extra flashgeheugen van 8 GB;
• Een multistandaard dvd/cd-brander;
• Wireless LAN met ingebouwde Bluetooth 4.0-functie;
• Netwerkcontroller Ethernet LAN (10/100 Mbit/s), maar let wel: de 1000 Mbit/s standaard ontbreekt bij deze laptop;
• Ingebouwde HD-webcam en microfoon;
• High Definition Audio met 2 luidsprekers.

 
Aansluitingen

Ook hier enkele besparingen:

• 1 x USB 3.01
• 2 x USB 2.0
• 1 x HDMI Out
• 1 x LAN (RJ-45)
• 1 x “audiocombinatie”

Bij andere Medions staat op de lege plek een VGA plug

Bij andere Medions staat op de lege plek een VGA plug (© ; licentie: )

“Mic In” en “Line Out” gebruiken bij dat laatste dezelfde plug, een techniek waar we niet echt fan van zijn.

Je krijgt slechts één USB 3.0 aansluiting – gewoonlijk zijn het er twee – en een extern scherm of televisie kan je enkel aansluiten via HDMI. Geen DVI en – dat is vreemd – geen VGA. Dat kan in sommige gevallen problemen opleveren voor het aansluiten van oudere schermen of beamers.

De technische fiche van deze laptop in PDF formaat vind je hier: Technische fiche Medion Akoya MD 99310 E7226T.

 
Software

Het besturingssyteem is Windows 8.1, je hoeft dus zelf geen “gratis update” van Windows 8 naar Windows 8.1 te doen, want dat wil wel eens verkeerd lopen – kijk maar naar de talloze reacties op de preview van de Nederlandse desktopvervanger Akoya MD 99280 (P7628) van vorige maand.

De meegeleverde software

De meegeleverde software (© ; licentie: )

Naast Windows levert Microsoft je ook nog een testversie voor Office 365 die je 30 dagen gratis mag uitproberen.

Verder zijn er de gebruikelijke programma’s, met uitgebreide pakketten van Cyberlink (MediaEspresso, PhotoDirector, Power2Go, PowerDirector, PowerDVD en YouCam) en van Ashampoo (Burning Studio, Photo Commander, Photo Optimizer en Snap).

Desktop vervanger met touchscreen

Desktop vervanger met touchscreen (© ; licentie: )

Conclusie
Je kunt er niet omheen: 499,- euro voor een 17,3” laptop met een hybride SSHD van 1 TB én een multitouchscreen – dat is echt wel héél goedkoop. De beoordeling of dat touchscreen enige meerwaarde biedt wanneer er sowieso een volwaardig klavier met clickpad voor je neus ligt laten we aan de lezer over. In bovenstaande preview leggen we meerdere pijnpunten bloot, maar dat wil absoluut niet zeggen dat het een slecht toestel is. Als jouw laptop toch eeuwig en altijd in het stopcontact steekt en je nog nooit van je leven zo’n modern game gespeeld hebt, heb je dan wel behoefte aan meer autonomie of grafische power? Wij durven stellen dat deze Akoya MD 99310 (E7226T) met zijn lekker groot scherm voor heel wat gebruikers een interessante aankoop kan zijn.
Adviesprijs
€499
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

Nvdr.: Op 13 januari 2013 werkten we de technische fiche van de Medion Akoya MD 99310 E7226T bij en corrigeerden de informatie over het scherm, dat mat blijkt te zijn.

43 REACTIES

 1. Beste,
  ik heb namelijk een haperent en gekraak tijdens het afspelen van mp3 tot zelfs een simpel YouTube filmke op bepaalde momenten.Zou er iemand de oplossing weten aub.
  Alvast bedankt

 2. Het is een prima laptop voor huis tuin en keuken gebruik.
  Het scherm is prettig en alles behalve mijn microfoon werkt niet goed. Andere driver geïnstalleerd maar er blijft een zacht en vervormd geluid uitkomen. Dus bij Medion een verzoek om hulp ingediend, dat was al een tijdje geleden. Maar ik blijf optimistisch wie weet reageren ze nog.
  Mocht dit bij anderen geen probleem zijn dan koop je voor dit geld geen betere.

 3. Ik ben zeer teleurgesteld in deze laptop. We hebben op 1 week tijd 2 exemplaren gekregen. de eerste hebben we terug gegeven omdat na de eerste in gebruikname, wanneer we de pc herstartte, de numlock en capslock omgekeerd bleken te werken: numlock uit = cijfersklavier werkte, numlock aan = cijferklavier werkte niet. hetzelfde met capslock. dit varieerde telkens je de pc opstarte. OOK viel de wifi-adapter constant uit. We hebben ze dan maar terug gebracht en een tweede mee gekregen. DIE VERTOONDE IDENTIEK DEZELFDE GEBREKEN.Ik ben zelf een computertechnieker en dacht dat dit een goeie pc zou zijn voor m’n vader. Dit is dus allesbehalve een goede pc. Deze gebreken kunnen ertoe leiden dat je bevoorbeeld bij online bankieren(ervan uitgaande dat de knoopen werken zoals het hoort) geblokeerd komt te zitten en je niet meer op rekeningen kan. Ik raad deze laptop ten zeerste af

 4. Ik heb m ook aangeschaft maar het downloaden van films gaat tergend langzaam. De snelheid is 4 mb terwijl de speed 100 mb is via onze internetaansluiting. Met de oude laptop ging t prima maar met deze helemaal niet. Iemand een idee?
  Alvast bedankt, en ik ben niet zo vaardig in technische dingen!

 5. René, ik wil je nog even bedanken voor jouw antwoord. Je hebt volgens mij gelijk. Ik ga nog even verder zoeken naar een mooie laptop met ‘stand modus’.

 6. Beste,

  Allereerst zou ik willen aangeven dat ik het een zeer goed commentaar vind.
  Ik ben aan het twijfelen om deze laptop aan te schaffen. En ik hoop dat ik, d.m.v. jullie kennis en meningen, tot een conclusie zal gaan komen.

  Ik heb i.v.m. school een laptop nodig om o.a. verslagen te schrijven en meer. Daarnaast zal ik na de zomervakantie een laptop nodig hebben voor school, die o.a. geschikt is om ermee te gaan programmeren(ik zit te twijfelen tussen de opleidingen informatica en ESE).

  Ik vraag me af of dit een geschikte laptop is, qua specificaties, om ermee te kunnen programmeren(dus redelijk snel gegevens kunnen verwerken).

  Waar ik erg benieuwd naar ben is de kwaliteit van de laptop. Is het een kwalitatieve laptop? Wat zijn jullie meningen over het merk Medion(graag met een onderbouwing)?

  Ook ben ik benieuwd naar jullie meningen wat betreft het gewicht en de grootte. (Valt het gewicht van deze 3,3kg zware laptop mee, in verhouding tot andere laptops [rond dezelfde prijs]).

  Ik zal dus veel moeten programmeren omdat ik ESE of informatica wil gaan studeren, dus leek mij een groot scherm v 17,3inch grootte ideaal, alhoewel een laptop van 15,6inch wordt aangeraden(ivm gesjouw). En de touchscreen vind ik gewoon een prachtig extraatje.
  Wat zijn jullie meningen hierover?

  Ik heb helaas geen groot budget en ben ik dus opzoek naar een kwalitatieve laptop die snel gegevens kan verwerken( om te programmeren en meer). En een lange ‘levensjaar’ heeft, die ik jarenlang zou kunnen gebruiken zonder mankementen.

  Raden jullie mij aan om deze laptop aan te schaffen of raden jullie mij aan om nog een tijdje te wachten(voor nieuwere modellen, aangezien ik het pas voor na de zomervakantie echt nodig heb).
  Tenslotte zou ik iedereen willen bedanken voor zijn of haar commentaar.

  Mvg,
  Coded

  PS. Bestaat de mogelijkheid om de processor in de toekomst te wijzigen, en zal deze veel gaan kosten?

 • Ik had een HP pavilion Touchsmart 15-N058ED gekocht die iets kleiner maar wel veel duurder was donderdag teruggestuurd omdat ik meer overtuigd was van de medion dan de HP. Gewoon omdat de medion (ondanks 4 gig werkgeheugen minder)aanzienlijk meer te bieden had.

  Hij voelt degelijk maar best zwaar aan. Scherm van deze grootte is een genot.

  Programmeren is niet mijn ding dus geen idee.
  Succes

  • Geachte heer Kick,

   Hierbij wil ik u bedanken voor uw antwoord. Zeer bedankt! Ik had nog een vraag, namelijk: is het misschien mogelijk om in de toekomst de processor van de laptop te wijzigingen?

   Groet,

   • Ik sluit me aan bij de andere lezers: ga er gewoon van uit dat het verwisselen van processors in een laptop door een nieuwer of performanter type niet kan. Niet alleen de socket, ook alle andere componenten moeten compatibel zijn. En zelfs al zou het technisch mogelijk zijn, dan zou ik het toch afraden tenzij je de nodige expertise hebt. Nog een reden: CPU’s voor laptops zijn meestal niet echt goedkoop als je ze los koopt.

 • Coded,

  Programmeren zal wel lukken met deze portable, zoveel resources gebruikt dit niet. Een groot scherm is sowieso een voordeel hiervoor, verhoogt de overzichtelijkheid.
  Is dit dan een ‘kwalitatieve’ laptop? Je krijgt toch voor een deel wat je betaald: bij mij werkte het touchpad niet naar behoren (bleef hangen bij het indrukken voor het simuleren van een muis-click), maar voor de rest geen gebreken in de build-quality gevonden.
  Als voor u de mobility belangrijk is, verrlies dan zeker niet het gewicht van deze portable uit het oog, deze is echt wel zwaar! Ik kan me voorstellen dat je blij zal zijn als je deze ergens op een bureau kan neerzetten…

  Volgens mij zal je in de toekomst de processor niet kunnen wijzigen, aangezien nieuwere types processoren ook een andere socket en zelfs grootte hebben over het algemeen…

  Greetz

 • Inmiddels deze laptop in gebruik. Kan zeggen dat ze bluray, avchd, dvd zeer mooi en vloeiend weergeeft. Echter zie ik een kleine(digitale ruis met powerdvd 13) wat voor mij niet storend is. Ik download en brand of speel via een mediaplayer op een groter scherm. Reparen en uitpakken gaat snel ondanks de (maar)4g werkgeheugen. De touchpad heeft wat moeite met de linker en rechter muisklik te onderscheiden wat mijn inziens een zeer storende factor is. Of dit software of hardware matig is kan ik niet beoordelen.
  Wifi verbindingg is zeer stabiel op 2.4 zowel 5 ghz. (wel met wifi extender 300N)
  Afbeeldingen inmporteren van iphone5 gaat ook zeer snel. 1550 foto’s in rond de 3 a 4 minuten.

  Oja Karsperky wel even updaten ook al kan dit even duren.

  Deze laptop is zeer goed te doen voor multimedia, enz. Voor gaming koop een ps4 of xbox, maar goed dat is mijn mening.

  Mening: een toppper voor weinig en als je het mij vraagt geen goedkoop is duurkoop!

  • Nog een vraagje: is volgens U deze laptop geschikt voor fotobewerking (vb Photoshop elements) en om een diashow te maken (vb Magix).Bij het bekijken van foto’s op hoge resolutie en op volledige scherm grootte, kan men dan snel van de éne foto naar de andere gaan?
   Bij het bekijken van Youtube films op hoge resolutie, HD en op volledige schermgroote, hapert de weergave dan niet, ook als het een langer fimpje is van vb 10 min.?
   Een hele boterham dus, maar voor mij is dit belangrijk om over te gaan tot aankoop.
   Met veel dank bij een antwoordje

   • Foto bewerking gebruik ik niet, wel is mij opgevallen dat als ik van begin naar het einde veegbewegingen maak binnen het afbeeldingenbibliotheek zeer soepel zonder haperingen loopt(1600 foto’s). Ik kan op dit moment niet testen maar wil dit morgen wel uitproberen.

    Youtube films gebruik ik niet en is ook erg afhankelijk van je internetsnelheid en drukt server. Wel kan ik je meededelen dat ik een Blu-ray(1080i dts) via een hdmi kabel op mijn lcd TV heb getest(zowel laptop en lcd tegelijk) en dat liep uitstekend. Wel met powerdvd 13. Ook op de laptop zelf zonder hapering. Ook afspelen van 3D content op laptop of via scherm loopt verbazingwekkend zonder stotteren of wat dan ook.

    Hou er wel rekening mee, hij heeft een onboard chip video!
    Voor mij een perfecte aanvulling ruim binnen mijn budget dus waarom duurder als dit ook goed is.
    Mijn wensen:

    Foto’s
    Films downloaden (25/50 gig blu-ray’s hebben mijn voorkeur)
    Muziek downloaden
    Ben een hobbyist en geen pro

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt maar ik ken jouw wensen niet dus don’t shoot the messenger hahaha

    • Hartelijk dank voor deze uitleg, hier heb ik zeker wat aan, zodanig dat ik morgen naar de Aldi ga in de hoop er nog een te hebben. (Vandaag waren er nog)

     Moest U nog verdere ervaringen hebben zou ik het graag horen.

     Met vriendelijke groeten,
     Jacobs

     • Helaas, 7 Aldi vestigingen in het Antwerpse bezocht en nergens meer te vinden. Het zal dus wel een goede koop geweest zijn, jammer maar helaas voor de twijfelaars zoals ik.

     • Hallo Jacobs,

      Vandaag heb ik deze laptop nog bij de Aldi in Brugge (Veemarktstraat) gezien. Is wel een eindje rijden vanaf Antwerpen, maar wellicht de moeite waard.

      Groeten Laurens.

     • Hallo Laurens,

      Dank voor de reactie,
      ik had het moeten melden maar ik ben vorige maandagavond naar Lochristi gereden, waar ik (na een tip van mijn zoon) nog een Laptop gevonden heb. Het was ook een eindje rijden, maar het was
      de moeite waard, ik ben er super tevreden mee voor die prijs. Enkele dagen wel gezweet (omdenken van XP naar Win 8.1), maar hij is supersnel bij opstarten en dergelijke.
      Mvg, Jacobs

     • Hallo Jacobs,

      Leuk om te horen, zit er zelf ook over te denken om er 1 aan te schaffen als ik er nog 1 in Nederland kan vinden.

      Mocht windows 8.1 echt niet kunnen wennen, dan kan ik je http://www.classicshell.net/ van harte aanbevelen. Hiermee wordt het startscherm overgeslagen en gelijk bureaublad mode gestart en werkt de startknop weer bijna als vanouds in windows xp of windows 7.

      Veel plezier met de laptop en een fijne avond.

      Groeten Laurens.

     • Hallo Laurens,
      Ik ben de Windows 8.1 al goed gewend, men kan dat zo ook al omstellen dat de PC opstart met het blauwe bureaublad, maar ik ga die clamchell toch ook maar eens istalleren. Verder werkt alles goed, alleen het intypen van tekst doet soms raar: al eens letters overslaan of een letter te weinig of na enkele regels
      verder springt de cursor +/- 3 regels hoger en gaat daar verder. Dat komt misschien door het toetsenbord
      met de platte dunne toetsen, ik ben een gewoon PC klavier gewend.
      Verder wens ik U toe nog zo een laptop te vinden en zoniet, in een paar maanden komt er vast weer een andere in de aldi.
      Nog een fijne avond gewenst!
      Mvg, Jacobs

     • @Jacobs: het vreemde gedrag van een PC bij het typen van tekst vindt vaak zijn oorsprong in het touchpad dat voor het klavier zit. Zeker als je met een externe muis en/of het touchscreen werkt vergeet je soms dat ook het touchpad ingeschakeld blijft. Bij het ongewild aanraken met de bal van je hand krijg je dan een verspringende cursor. Vaak kan je dat touchpad in- of uitschakelen met een “Fn” combinatie (zie evtl in de handleiding) – probeer eens?

 • Meneer Paulus, bedankt voor uw zeer uitgebreide verslag.

  Dirk, zou het kunnen dat jou verlies van data te maken heeft met het feit dat er geen ethernet lan 1000 Mbit/s aanwezig schijnt te zijn, wel 10 en 100?

 • Ik vind het vrij lastig om in te schatten in hoeverre je goed video’s kunt bekijken. Kun je met deze laptop goed video’s van Coursera bekijken? En avi- / mp4-video’s van zo’n 300 tot 400 MB?

 • Kan iemand mij vertellen of deze laptop ook volledig met de muis bediend kan worden?
  Ik gebruik deze computer maar weinig portable.

  • Ja hoor. Zie het touchscreen als een extraatje, maar je hoeft het niet te gebruiken: alleen met muis en klavier lukt het perfect.

 • Hallo allemaal,

  In Nederland komt deze laptop komende woensdag. Ik heb interesse, maar wil hem eigenlijk als puur touchscreen in een kast plaatsen. Daarom de misschien wat rare vraag: kan deze laptop ook worden geplaatst met het toetsenbord als ‘voet’? Dus dat je scherm 270 graden kantelt naar achteren.

  Hoor het graag van iemand die het apparaat al heeft. Dank alvast!

 • Bedankt voor deze review!

  Na lang twijfelen toch maar aangekocht, maar deze gaat morgen echter retour: connecteren via WiFi met WPA2 gaat zonder probleem, maar krijg 20 tot 30% packet loss naar het AP!
  Uiteraard werken alle andere wireless devices wel perfect op dit AP. Geen idee of het aan de gebruikte hardware ligt of niet…

  • Wat bedoelt U met “maar krijg 20 tot 30% packet loss naar het AP”, m.a.w.wat is packet loss en waarvan is AP de afkorting?
   Hebt U verder nog iets getest, vb snelheid om mee te werken?
   Ik twijfel ook de hele tijd, maar hij ziet er dus niet zo goed uit. Ev een idee van een andere goede laptop rond deze prijs?

   • Van de 10 (ICMP) netwerkpakketten die ik naar het Access Point (AP – Wireless router) stuur, komen er maar een 7 tot 8 pakketten terug, terwijl ik van eender welk ander wireless device 10 van de 10 pakketten terugkrijg.
    Om 1 of andere reden gaat er dus netwerktraffiek verloren, wat voor veel vertraging zorgt bij alles wat met internet uploaden of downloaden te maken heeft. Erg vervelend.
    De snelheid van de portable an sich is niet verkeerd, is geen high end toestel, mag je dus niet al te veel van verwachten.
    De portable “ziet” er wel goed uit, maar dat is dan letterlijk te nemen, mooi design…

    Ben nu aan het kijken naar Asus, Acer of Lenovo…

    • Dank U voor de uitleg, mijn twijfel is nu zo groot dat ik ook maar overweeg om naar Asus uit te kijken, die zouden goed zijn, maar dan wel ene met Win 8.1, geen Solden dus, waar men moet updaten van Win 8 naar 8.1, wat ook weer problemen kan meebrengen.

     • Denk wel dat een nieuwe cleane Pc met Windows 8 perfect kan geupgrade worden naar 8.1, pas wanneer er in 8 (.0) al met software geprutst is zouden er upgrade problemen kunnen zijn…
      En tenslotte is deze upgrade nog steeds gratis, dus niet echt een blokkerende factor volgens mij.

     • Mercedes,

      Toch niet, het verlies aan data was via wireless, terwijl de 10/100 enkel een specificatie van de wired connectie is…

      Dat ontbreken van 1000 Mbit wired connectie is trouwens niet zo erg:
      1) de meeste thuisnetwerken hebben maximum 100Mbit aan switch-capaciteit
      2) zou enkel handig kunnen zijn in communicatie van de portable naar een high end NAS, maar dan bots je sowieso tegen de limitaties van de hard disk in de portable. Heb meerdere malen in task manager disk usage naar 100% zien gaan…

 • Dank U voor de reactie, weet U waarmee deze processor te vergelijken is: i3, i5, i7 ?
  Ook na update naar 8 Gb geheugen zal deze pc niet geschikt zijn om film te monteren in AVCHD? Hopelijk kan er wel een diashow mee gemaakt worden met vb Magix Foto op DVD?

  • De N3250 zit nog onder de Core i3. Foto’s bewerken zal probleemloos lukken, zelfs film – alleen zal het allemaal wat langer duren. Het hangt ook van het gebruikte programma af: sommige (vooral oudere) zijn zo geschreven dat ze altijd maar 1 kern kunnen gebruiken, andere kunnen met 2 of 4 kernen werken. In dat geval heeft een quad core (N3250) een voordeel op een dual core (Core i3). Alleen kom je dat meestal niet te weten. Als vuistregel zou ik zeggen: als je bij gelegenheid foto’s bewerkt met Magix en ze dan als diashow presenteert zal dat allemaal nog prima lukken. Is film jouw verslaving/hobby, kies dan liever een andere computer – ook al voor de grafische kaart.

 • op de technische fiche (hierboven te downloaden) staat dat het een mat scherm is, maar ik dacht dat touchscreens altijd glanzend zijn. of ben ik mis?
  in mijn oude medion laptop waren de twee geheugenslots in gebruik, mijn vermoeden is dat dat hier -om de kostprijs te drukken- ook het geval is.

  • De meeste Medion touchscreens zijn id. blinkend, maar er zijn er ook matte – ik vond een exemplaar in de Duitse MedionShop waar het expliciet bij vermeld staat (link). Maar ik vind niet zo direct terug waar ik dat woordje “mat” vandaan heb gehaald – kan best een copy-paste foutje zijn, ik zoek het verder op. Wat de geheugenslots betreft: bijna steeds zijn het bij Medion 2 slots en beide in gebruik. Verwisselen dus ipv. aanvullen. Let wel dat een Pentium N3250 sowieso niet meer dan 8 GB ondersteunt (zie technische fiche processor).

   • ik heb deze laptop ondertussen gekocht en kan bevestigen dat het scherm glanzend is. wat betreft het geheugen vijs ik de laptop liever nog niet open – enig idee hoe of dit softwarematig na te kijken is via Windows 8.1?

 • Is er iemand die weet of deze laptop een mat of een glanzend scherm heeft, en of de mogelijkheid bestaat geheugen uit te breiden ?

 • zeer volledige recensie, dank hiervoor.
  lijkt me een mooi aanbod voor deze prijs en met 3 jaar garantie.
  hoeveel geheugenslots zijn er in gebruik?
  zit er 2x2GB of 1x4GB RAM in deze laptop?
  kan interessant om zijn achteraf te upgraden…

  • Wie heeft deze laptop en is er content van ,sta in twijfel
   bij ons wordt de laptop voornamelijk gebruikt voor op het net en wat foto’s op te slaan

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Schrijf je reactie!
  Vul hier je naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.