SSD en harde schijf gecombineerd in WD dual drive

0
De WD Black² dual drive koppelt een 120 GB Solid State Drive (SSD) met een harde schijf van 1 TB die onafhankelijk van elkaar te gebruiken zijn.

Met de WD Black² dual drive brengt de fabrikant de snelheid van een SSD samen met de opslagcapaciteit van een harde schijf in één product. De dual drive komt in een standaard 2,5-inch behuizing zodat je ze kan gebruiken in laptops, alles-in-één pc’s en andere pc-systemen. De WD Black² dual drive is geen SSHD of hybride SSD, maar combineert een volledig toegankelijke 120 GB SSD met een harde schijf met een opslagcapaciteit van 1 TB.

WD Black²

WD Black² (© ; licentie: )

Bij het installeren van de WD Black² dual drive verschijnt ze als een standaard SSD. Je kan ze gebruiken om het besturingssysteem te installeren of desgewenst een bestaand systeem te klonen. Na het installeren van de software wordt de HDD ontgrendeld en geformatteerd in een nieuwe partitie. Na herstarten krijg je de 1 TB harde schijf als een nieuw volume te zien. De dual drive is niet ontworpen voor RAID-toepassingen en partities worden niet van de SSD naar de HDD doorgetrokken.

Het dubbele opslagstation biedt als voordeel dat de prestaties worden verbeterd en dat de levensduur van de SSD wordt verlengd. SSD-prestaties kunnen achteruitgaan wanneer de totale capaciteit wordt bereikt. Met de Black² dual drive kan je grotere gegevens op de harde schijf van 1 TB plaatsen.

Prijzen en beschikbaarheid
De WD Black² dual drive met 120 GB SSD en 1 TB HDD heeft een adviesprijs van € 299. Ze wordt geleverd met vijf jaar garantie.

Foto van WD
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.