Smartwatch van chipfabrikant Qualcomm

0
35
Qualcomm kondigt een slim polshorloge aan dat je kan koppelen aan een Android-toestel om notificaties te bekijken op het touchscherm dat de Mirasol schermtechnologie van de fabrikant gebruikt.

Qualcomm is een Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders en is vooral bekend van de Snapdragon processoren die gebruikt worden in mobiele telefoons. De chipfrabrikant lanceert nu ook een smartwatch die de naam Toq kreeg.

Qualcomm Toq

(© ; licentie: )

Het Toq polshorloge gebruikt een eigen besturingssysteem en is compatibel met Android smartphones. Om notificaties te tonen op het horlogeschermpje zullen Android gebruikers een app moeten installeren. Het slimme polshorloge bedien je met het aanraakgevoelige schermpje waarop je door toepassingen kan scrollen zoals een weer- en beurskoersenapp, je kalender en een muziekspeler.

Het 1,55 inch (3,94 cm) grote schermpje van de Toq gebruikt de Mirasol kleurenschermtechnologie van Qualcomm. De technologie biedt als voordeel dat het erg weinig energie verbruikt en dat het scherm goed leesbaar is in vrijwel elke lichtomstandigheid.

Qualcomm biedt als optie bij de Toq smartwatch een draadloze headset waarbij beide oortjes draadloze technologie gebruiken. Zowel het horloge als de headset gebruiken Qualcomms WiPower LE technologie om ze draadloos op te laden.

Prijs en beschikbaarheid
De Qualcomm Toq smartwatch is vanaf 2 december 2013 te koop voor $ 349,99 via de Qualcomm Toq website .

Vorig artikelQNAP instap-NAS als mediahub voor het thuisnetwerk
Volgend artikeliOS mobiele gamecontroller met geïntegreerde batterij verhoogt spelplezier
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.