Print thuis 3D-modellen van voorwerpen uit het Smithsonian

0
119
Diverse voorwerpen uit de rijke collectie van het Amerikaanse Smithsonian Institution kan je nu ook thuis als 3D-model afprinten als je over een 3D-printer beschikt.

Het Smithsonian Institution is een Amerikaans onderzoeksinstituut en museumcomplex dat negentien musea en zeven researchcentra groepeert. Het beheert een rijke collectie met meer dan 140 miljoen voorwerpen, van fossielen tot historische artefacten zoals de Wright Flyer, het eerste gemotoriseerde vliegtuig dat echt van de grond kwam.

Smithsonian X 3D

Smithsonian X 3D (© ; licentie: )

Het Smithsonian instituut is bezig om de voorwerpen uit haar enorme collectie digitaal te ontsluiten als 3D-modellen. In de Smithsonian museumzalen wordt immers slechts 1 percent van de collecties tentoongesteld. Digitalisering biedt de mogelijkheid om de resterende 99 percent van de collectie virtueel tentoon te stellen.

Op de website Smithsonian X 3D (bèta) kan je de 3D-modellen van de reeds ingescande collectie niet alleen van dichtbij bekijken, maar vind je nu ook bestanden die je kan downloaden om een 3D-model op je eigen 3D-printer af te drukken.

Een video geeft meer uitleg over het digitaliseren van de voorwerpen uit de Smithsonian collectie in 3D-bestanden.

Vorig artikelWD 4-baaien NAS voor persoonlijke cloud-opslag
Volgend artikelKleine tablet met (te) veel beperkingen bij Aldi Nederland
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.