LG en Google lanceren Nexus 5 met Android 4.4 KitKat

0
32
LG en Google werkten samen bij de ontwikkeling van de Nexus 5 smartphone die is uitgerust met de nieuwste versie van het Android beesturingssysteem.

LG en Google werkten samen bij het ontwikkelen van de Nexus 5 smartphone die is uitgerust met Android 4.4 KitKat. In de nieuwste versie van het Android besturingssysteem zijn de Google diensten beter geïntegreerd. Google Now biedt nieuwe kaarten en ondersteunt spraakzoekopdrachten via het stemcommando “Oké, Google”.

LG Google Nexus 5

LG Google Nexus 5 (© ; licentie: )

De telefoonapp stelt automatisch de mensen voor die je het meest waarschijnlijk wilt bellen. Caller ID van Google koppelt een inkomend telefoonnummer aan een bedrijf, zelfs als dat nummer niet is opgeslagen in de lijst met contactpersonen. Vanuit Hangouts kan je rechtstreeks tekstberichten verzenden en ontvangen. Hangouts voor Android ondersteunt nu locatiedelen.

De Nexus 5 draait op een 2,26 GHz Qualcomm Snapdragon 800 quad-core processor en 2 GB RAM. De smartphone is verkrijgbaar met 16 GB of 32 GB opslagcapaciteit. Het 4,95-inch (12,57 cm) Full HD IPS scherm biedt een resolutie van 1920 x 1080 pixels en 445 ppi.

Op de achterzijde is een 8 megapixel camera met optische beeldstabilisatietechnologie van LG geïntegreerd. De frontcamera is een 1,3 megapixel model. De 2300 mAh batterij kan draadloos worden opgeladen. De Nexus 5 meet 137,84 x 69,17 x 8,59 mm en weegt 130 gram.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Nexus 5 16 GB editie is verkrijgbaar in zwart en wit voor een adviesprijs van € 399 euro.

Foto van LG
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Foto van Google
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Vorig artikelPlanten verzorgen met Bluetooth sensor en app van Parrot
Volgend artikelDell aanraakmonitor is ideale gezel voor Windows 8.1
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.