8-inch Acer tablet met Windows 8.1 aangekondigd

0
51
Acer kondigt in de Iconia-serie een nieuw 8-inch tablet aan met Intel Atom processor van de nieuwste generatie, een IPS-scherm en de nieuwste versie van het Windows 8 besturingssysteem.

De Acer Iconia W4 is uitgerust met de 4de generatie Intel Atom processor die niet alleen betere prestaties biedt, maar ook een langer batterijautonomie. De tablet zou goed zijn voor 10 uur webbrowsen en tot 8 uur video afspelen.

Acer Iconia W4

Acer Iconia W4 (© ; licentie: )

Naast het Windows 8.1 besturingssysteem (lees hier onze test van de preview-versie) is op de Iconia W4 ook Microsoft Office Home and Student 2013 al geïnstalleerd. Het 8-inch IPS touchscherm heeft een resolutie van 1.280 x 800 pixels en is beter leesbaar in de buitenlucht dankzij Zero Air Gap technologie, die de lucht tussen het touchpaneel en de lcd-module verwijdert, waardoor de reflectie wordt verminderd en de leesbaarheid verhoogd.

De Acer Iconia W4 heeft een 2 megapixel 1080p frontcamera en een 5 megapixel camera met autofocus op de achterzijde die Full HD 1080p video kan opnemen met 30 beelden per seconde.

Met InstantGo biedt de tablet onmiddellijk toegang tot gegevens en apps die up-to-date worden gehouden ook als het scherm uit staat. De W4 is uitgerust met een microHDMI- en microUSB-poort. De Iconia W4 zal beschikbaar zijn in een versie met 32 GB of 64 GB intern opslaggeheugen en ondersteunt microSD geheugenkaartjes tot 32 GB.

Voor draadloze communicatie beschikt de nieuwe Acer tablet over WiFi  802.11n, Bluetooth 4.0 en gps. De Iconia W4 tablet is 10,75 mm dik en weegt 415 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Acer Iconia W4 zal wellicht vanaf november 2013 in de Benelux verkrijgbaar zijn voor een prijs van € 329 euro voor de 32 GB-versie en € 379 voor de 64 GB-versie.

Foto van Acer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNikon D-SLR-camera met ingebouwde WiFi en GPS
Volgend artikelLenovo kondigt 8-inch tablet aan met Windows 8.1
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.