Loop eens binnen bij CERN en bezoek deeltjesversneller

1
CERN, de Europese organisatie die onderzoek doet naar elementaire deeltjes en gevestigd is in Genève, stelt zijn deuren virtueel open voor bezoekers die in het lab kunnen rondkijken met Google Maps Street View.

CERN heeft met de Large Hadron Collider of LHC de grootste deeltjesversneller ter wereld in gebruik voor onderzoek. De ondergrondse deeltjesversneller is gebouwd op de Frans-Zwitserse grens in de buurt van Genève.

Google Maps Stree tView Cern

Google Maps Stree tView Cern (© ; licentie: )

Enkele van de beste natuurkundigen en ingenieurs in de wereld trachten met behulp van de deeltjesversneller vragen over het heelal op te lossen door onder meer deeltjes met elkaar te laten botsen dichtbij de lichtsnelheid.

In Google Maps Street View kan je nu een kijkje nemen bij de deeltjesversneller, in laboratoria, controlecentra en de talloze ondergrondse tunnels. Je kan bij een aantal experimenten voor deeltjesdetectie stilstaan, zoals ATLAS een 7000 ton wegend gevaarte dat 46 meter lang is en een diameter van 25 meter heeft. Met ATLAS wordt onder meer onderzoek gedaan naar fundamentele deeltjes, waaronder het Higgsboson.

Leden van het Street View-team van Google’s kantoor in Zürich werkten samen met CERN partners om de beelden vast te leggen. Je kan ze bekijken in Google Maps Steet View.

Foto van Google
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.