Eerste water- en schokbestendige systeemcamera van Nikon

0
50
In de Nikon 1 reeks camera’s met verwisselbaar objectief lanceert de camerafabrikant een robuust model waarmee je ook onder water kan fotograferen en filmen.

De Nikon 1 AW1 is de eerste systeemcamera die water-, schok- en vorstbestendig is. De AW1 is waterdicht tot een diepte van 15 meter, is schokbestendig bij een val tot maximaal 2 meter en verdraagt vriestemperaturen tot -10° C.

Nikon1 AW1

Nikon1 AW1 (© ; licentie: )


De robuuste systeemcamera is uitgerust met een 14,2 megapixel CX-formaat CMOS-sensor en kan tot 15 beelden per seconde (bps) schieten met continue AF en tot 60 bps met vaste focus. Het ISO-bereik loopt tot ISO 6400. De camera heeft een waterbestendige opklapbare flitser.

De 1 AW1 is uitgerust met een 3-inch (7,5 cm) LCD-monitor met circa 921.000 beeldpunten en instelbare helderheid. De camera ondersteunt GPS en GLONASS waarmee je de exacte locatie kan opslaan in de beeldgegevens (EXIF). Ook heeft de 1 AW1 een en ingebouwde hoogte-dieptemeter, een elektronisch kompas en een virtuele horizon.

Samen met de Nikon 1 AW1 lanceert Nikon ook de water- en schokbestendige lenzen Nikon 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoomobjectief en 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 groothoekobjectief.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon 1 AW1 systeemcamera is vanaf 10 oktober 2013 te koop in zwart, wit en zilver voor een adviesprijs van € 839 voor de Nikon 1 AW1 KIT + 11-27,5 mm f/3.5–5.6 objectief.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNieuwe high-end Blackberry smartphone met 5-inch scherm
Volgend artikelScanner maakt 3D-kaart van interieur van Toren van Pisa
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.