Bezoek de Galapagoseilanden met Google Street View

0
60
Deze week is het 178 jaar gelden dat Charles Darwin voor de eerste keer de Galapagoseilanden bezocht. Nu kan je deze eilanden met de opvallende biodiversiteit virtueel bezoeken met Google Street View.

De Galapagoseilanden liggen op ongeveer 1000 km van de westkust van Zuid-Amerika en behoren tot Ecuador. Er komen veel unieke dieren en planten voor, die per eiland vaak enigszins verschillende soorten hebben gevormd.

Google Street View Galapagos

Google Street View Galapagos (© ; licentie: )

Het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden inspireerde Charles Darwin tot zijn evolutietheorie. Hij bezocht de eilanden met het onderzoeksschip Beagle in september 1835 en bracht er ongeveer vijf weken door.

In samenwerking met de Charles Darwin Foundation en het Galapagos National Park publiceert Google 360-graden beelden van de eilanden, die werden gemaakt met de Street View Trekker.

Je kan je virtuele bezoek van de Galapagoseilanden hier starten in Google Steet View. Een korte video legt uit hoe een team van Google de beelden vastlegden tijdens een tiendaagse expeditie.

Vorig artikelSony combineert draadloze hoofdtelefoon, luidspreker en muziekspeler
Volgend artikelVideo toont hoe vrouw oud wordt in minder dan 5 minuten
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.