Home Audio / Video

Mooie timelapsevideo gewijd aan het Atomium

0
Het Atomium speelt de hoofdrol in een timelapsevideo die het unieke ontwerp van het Belgische monument met de negen bollen belicht.

Atom-Lapse is een timelapsevideo van de Britse fotograaf en filmmaker Richard Bentley. Onderwerp van de video is het Atomium. Het iconisch monument in Brussel werd in januari 2013 door CNN nog uitgeroepen tot bizarste gebouw van Europa. Het Atomium werd opgericht voor de Expo 58 en is een uitvergroting van één elementaire cel zuiver ijzer. Het gebouw werd ontworpen door architect André Waterkeyn.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het Atomium zes maanden zou blijven staan, maar uiteindelijk werd besloten het niet af te breken. Het monument werd tussen 2004 en 2006 gerenoveerd waarbij de oorspronkelijke aluminium bekleding van de bollen vervangen werd door roestvrij staal.

Richard Bentley maakte de timelapsevideo in en rond het Atomium gedurende vijf nachten en twee dagen. Hij gebruikte voor het maken van Atom-Lapse een Canon 5D Mark II als camera. Omwille van de auteursrechtwetgeving mogen we op deze website geen foto’s van het Atomium tonen. Wil je de timelapsevideo bekijken, dan kan dat via deze link.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.