Volledige systeem-images bijwerken in de cloud

0
Met Acronis True Image 2014 kun je volledige beeldkopieën (images) van je laptop of desktop-pc op de cloudservers van Acronis opslaan en constant bijwerken. In geval van problemen kun je overal snel je systeem herstellen.

Acronis True Image 2014 is een volledige systeemback-upoplossing voor persoonlijk gebruik. PC-gebruikers kunnen hun volledige systeem of specifieke bestanden bewaren in de cloud en op elk gewenst moment vanaf elke locatie bestanden of volledige systemen herstellen.

Acronis True Image 2014

Acronis True Image 2014 (© ; licentie: )

Acronis True Image 2014 ondersteunt volledige en incrementele back-ups van schijfimages op Acronis Cloud of op lokale opslagmedia. Je kunt beide tegelijk gebruiken, zodat je een dubbele bescherming hebt tegen calamiteiten. Herstel kan ook incrementeel, ook vanuit de cloud.

De software ondersteunt nu ook Windows 8. Met de duurdere Premium versie kun je systemen trouwens herstellen naar andere hardware dan je oorspronkelijke hardware en op die manier een computer upgraden met behoud van je volledige installatie. Deze versie ondersteunt daarbij ook Dynamic Discs en Windows Pre-Installation ompgevingen (WinPE’s).

De interface werd stevig onder handen genomen en zou nu meer gebruiksvriendelijker zijn dan in de vorige versie.

Acronis True Image 2014 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van EUR 49,95. De adviesprijs voor Acronis True Image Premium bedraagt EUR 79,95.

In de aankoopprijs is een jaar lang 5 GB opslagruimte op Acronis Cloud inbegrepen. Dat is voldoende om belangrijke bestanden te back-uppen, maar volstaat uiteraard niet voor volledige images. Wil je méér ruimte dan kost dit 29,95 euro per jaar voor 50 GB. Dat is redelijk duur. Bij Dropbox koop je voor dat bedrag bijvoorbeeld meer dan 200 GB opslag. Maar een Dropbox-verbinding zit niet in het product, dus dan moet je je images eerst lokaal opslaan en dan manueel overdragen naar je Dropbox-account. Wij zouden liever zien dat Acronis ofwel een competitievere prijs hanteert voor zijn eigen Acronis Cloud, ofwel het product integreert met bestaande, goedkopere clouddiensten zoals Dropbox.

Foto van Acronis
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSnelle Linksys AC-router met beamforming-technologie
Volgend artikelMet z’n tweeën tegelijkertijd twee verschillende programma’s bekijken op zelfde tv-scherm
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.