Sony en Panasonic ontwikkelen opvolger Blu-ray-schijf

0
97
Technologiebedrijven Sony en Panasonic kondigen aan een nieuwe optische schijf te ontwikkelen die op zijn minst 300 gigabytes aan data kan bevatten.

De opvolger van de Blu-ray-schijf moet er tegen het einde van 2015 zijn. De technologiebedrijven verwijzen in hun persbericht naar de markt voor archivering voor de ontwikkeling van de nieuwe gegevensdrager:

“Optische schijven hebben uitstekende eigenschappen om hen te beschermen tegen de omgeving, zoals stof- en waterbestendigheid, en kunnen ook veranderingen in temperatuur en vochtigheid weerstaan wanneer ze worden bewaard.”

Maar de dual layer Blu-ray-schijf, die tot 50 GB aan data kan bevatten, biedt ook onvoldoende ruimte voor de nieuwe 4K Ultra High Definition films die een vier keer hogere resolutie bieden dan Full HD 1080p video. UHD-video neemt meer dan 100 GB aan ruimte in beslag.

Het Blu-ray-formaat werd gecreëerd als opvolger van het dvd-formaat waarmee tot 25 GB aan data kan worden opgeslagen. Het won destijds de slag met het HD DVD-formaat dat door Toshiba werd ontwikkeld.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Foto van Panasonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Vorig artikelSlim horloge voor hardlopers van Magellan
Volgend artikelIntelligente draagbare camera om handenvrij te fotografen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.