Intelligente draagbare camera om handenvrij te fotografen

1
22
Autographer is een digitale draagbare camera die automatisch foto’s neemt dankzij ingebouwde sensoren zodat je handenvrij kan fotograferen.

De Autographer is een product van het Britse bedrijf OMG Life. Hij wordt aangekondigd als ’s werelds eerste intelligente draagbare camera. Je kunt de Autographer “het verhaal van een dag” digitaal laten vastleggen zonder dat je de camera hoeft te bedienen. Het toestel is uitgerust met een ultragroothoeklens met 136° zicht, een 5 megapixel sensor en 8 GB aan intern geheugen. Daarmee kan de camera tot 28.000 foto’s opslaan.

Autographer © OMG Life Limited

(© ; licentie: )

Vijf ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat de camera automatisch foto’s maakt bij veranderingen van het licht, beweging, richting, kleur en temperatuur. Je kan daardoor fotograferen zonder dat je het toestel dient vast te houden en te kadreren. Volgens OMG Life kan je afhankelijk van de instellingen tot 2.000 foto’s per dag maken. Een GPS-functie is ingebouwd om de exacte locatie van de Autographer te bepalen zodat je ook kunt zien waar de foto werd genomen.

De beelden kunnen overgezet worden naar smartphones via een Bluetooth-verbinding. Ook kan je er stop-motionfilms en GIF’s mee maken. Momenteel wordt deze functie enkel in de app voor iOS smartphones ondersteund, maar Android zal volgen volgens de fabrikant. De Autographer weegt 58 gram en meet 37,4 (B) x 90 (L) x 22,93 (D) mm.

Prijs en beschikbaarheid
De OMG Life Autographer is vanaf 30 juli 20103 te koop voor 399 Britse pond (circa 460 euro) via de Autographer website (exclusief 10 euro verzendkosten naar België en Nederland). Momenteel is de eerste batch al uitverkocht. Volgende levering wordt op 19 augustus verwacht.

Vorig artikelSony en Panasonic ontwikkelen opvolger Blu-ray-schijf
Volgend artikelCompact Bluetooth luidsprekersysteem
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Geen uniek concept hoor, in 2009 was er al een ‘ViconRevue’ waarvan de verkoop inmiddels is gestaakt.
    Een jaartje geleden stond er ook nog een ‘Memoto’ op Kickstarter. Die is inmiddels te koop voor $279 op Momoto.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.